Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Mit jelentenek az álmok?

Mit jelentenek az álmok?

Az álomfejtés érdekes, misztikus, rejtélyes dolog, és meglehetősen egyéni. Azonban vannak olyan álmok, melyek legtöbbünk elméjében legalább egyszer megfordulnak. Ezen kívül vannak visszatérő álmok is, amik folyton kísértenek, vagy épp szórakoztatnak bennünket.
A leggyakoribb, ha valamilyen formában vízzel álmodunk. A víz állapotától függően valamilyen érzelmet fejez ki, a háborgó tenger, és a nagy hullámok például felzaklatottságot, az össze-vissza folyó víz meggondolatlanságot jelképez, míg ha örvényt látunk, akkor valaki csapdát állít nekünk. A mély víz tehetetlenséget, nehéz problémát jelent, ha átkelünk egy folyón, az azt, hogy átjutunk valamilyen nehézségen. A vízben fuldoklás azt jelenti, hogy pihennünk kell egy kicsit, a túlhajtottság jele. A tűz is valamilyen érzelmet, de legtöbbször szenvedélyt jelent. Ez az érzelem erős, és heves, az agresszió kifejezése is lehet. Ha égő poklot látunk, az valamilyen veszély előjele, de a tűz lehet tisztító is, ami mindent eltöröl.
A csapda is elég gyakori az álmokban, akár valódi csapda, akár zsákutca formájában jelenik meg, mindig valamilyen csalódottságot, bezártságot, tehetetlenséget jelképez, azt hogy valamilyen helyzettel nem tudunk a valóságban megbirkózni. Gyakran halljuk, hogy ha valaki halálát megálmodjuk, az szerencsét hoz az érintett személynek. Azonban jelenthet valamilyen rossz hírt is, de ha a saját halálunkat álmodjuk meg, azt jelenti, hogy egy életszakasz végére értünk, és ezután új kezdődik.
A repülés egy gyakori álom, és több jelentése is van, többek között az is lehet, hogy túlszárnyaljuk a problémánkat, de az is, hogy a fantáziánkba menekülünk a megoldás helyett. Az esés önbizalomhiányt jelenthet, de azt is hogy szerelmesek leszünk, esetleg egy nehezen megoldató helyzetet. A mászás mindig valamilyen akadályt jelent, amit saját akaratból fogunk legyőzni. Az üldözés általában visszatérően jelentkezik, és azt jelenti, hogy menekülünk valami elől, ami nem hagy nyugodni, és nem tudjuk feldolgozni. A szeretkezés szintén gyakori álom, ebben nyilvánulnak meg a ki nem mondott vágyak, álmok.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szabadkőművességről

Ez a társulat világszerte több millió taggal bír, heterogén, számtalan formában működő mozgalom, önértelmezése szerint …

Hozzászólás