Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Fotográfia / Művészet, vagy szórakozás?

Művészet, vagy szórakozás?

Manapság a legtöbb háztartásban található valamilyen fényképezésre alkalmas eszköz, legyen az mobiltelefon, vagy egy hipermodern digitális tükörreflexes masina.
Mindenki igényei és anyagi lehetőségei szerint választ, ám kevesen engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy megvegyék almaik fényképezőgépét.
És vajon vásárlás előtt feltérképezzük a piacot, tisztában vagyunk mit is szeretnénk tulajdonképpen, vagy veszünk valamit és használat közben mérjük fel a fényképezőgép tudását.
Sokszor előfordul, hogy a számítógépre feltöltött képek már nem mutatnak olyan jól, mint az LCD kijelzőn.
Homályos, sötét, vagy túl világos a fotó. Bemozdult, alulexponált vagy kiégett.
Ilyen és hasonló fogalmakkal szeretném megismertetni az önjelölt családi fotósokat, segítséget nyújtva ahhoz, hogy minél jobb fotók kerülhessenek az albumba, hiszen emlékekhez gyártunk illusztrációkat, amiket évek elteltével is előveszünk és felidézzük segítségükkel a szép pillanatokat.
Portré, tájkép, csendélet és megannyi fajta fotó készülhet tökéletes minőségben a legolcsóbb, legegyszerűbb fényképezőgéppel is.
Nem kell szakkönyveket bújnunk, tanfolyamra járnunk ahhoz, hogy élvezhető képeket készítsünk.
A legfontosabb szabály, amit minden leendő és gyakorló családi fotósnak meg kell jegyeznie, hogy a fotózás a gép mögött kezdődik.
A fénykép azt a pillanatot adja vissza, amit a Te szemed lát, ha egy fotó érzéseket, hangulatot közvetít, az már nem feltétlenül csak szórakozás, hanem művészet is egy kicsit…

Következő cikkemben a vásárláshoz szeretnék segítséget nyújtani, tisztázva néhány alapfogalmat.

Jó fotózást!

Ezt mindenképpen olvasd el!

AWB

Az AWB az angol Automatic White Balance mozaikszava, jelentése Automatikus Fehér Egyensúly. Ez a mai …

Leave a Reply