Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Ó, azok a karcsú francia nők

Ó, azok a karcsú francia nők

Ha megnézzük a franciákat és különösen a nőket, azt tapasztaljuk, hogy ellentétben az amerikai és egyéb európai nőkkel, feltűnően több közöttük a csinos ember.

Vajon mi lehet a titkuk?

Nem kell nagy dolgokra gondolni, elegendő csak megfigyelni mindennapjaikat, ugyanis szokásaikban rejtőzik a válasz.

Az evés során fontos a rendszeresség. A franciák ragaszkodnak az étkezések időpontjának pontos betartásához, így szervezetük megszokta és tudja, hogy mikor jut hozzá a szükséges tápanyagoknak, így az állandó anyagcsere fenntarthatóvá válik. A nap során többször, kisebb adagokat fogyasztanak, azonban kényesen ügyelnek az ételek minőségére, kerülik a gyorséttermeket, a túlságosan feldolgozott élelmiszereket. Az étkezések alkalmával mindig magára az evésre koncentrálnak, nem sietnek, nem foglalkoznak mással, egyszerűen élvezik azt, és nem engedik, hogy figyelmük elterelődjön, mint tudjuk igazi gasztronómiai ínyencek.

A franciákat nem érdekli, hogy mit diktál az épp aktuális fogyókúra trend. A titkuk társadalmi szokásaikban rejlik, változatosan táplálkoznak és ügyelnek arra, hogy étkezéskor egyik fajta étel se kerüljön túlsúlyba és mindig elég gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanak.

Az étkezések mellé mértékkel elfogyasztott vörösbor szintén jó hatással van testünkre antioxidáns hatása miatt.

Mint említettem, a franciák napirendjében kötött helye van az étkezéseknek, ezért a nap folyamán kevesebbet is nassolnak, mivel szervezetük kevésbé igényli. Ha mégis bekapnak pár falatot, akkor sok esetben választják a méltán híres francia sajtokat, melyek vitaminban és ásványi anyagokban nagyon gazdag és nem mellesleg minőségi fehérjét tartalmaznak.

A franciák életében a mozgás, a sport is kiemelkedő fontosságú, szabadidejük mintegy 1/3-át töltik valamilyen sporttevékenységgel, illetve kerülik az autók használatát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply