Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Miért nem sikerül a fogyókúrám?

Miért nem sikerül a fogyókúrám?

A fogyókúra a mai modern világ egyik legnagyobb üzlete, hiszen a jóléti társadalmak egyik népbetegsége a különböző szintű elhízás.
Az üzlet abban áll, hogy sokaknak bizony nem vagy csak nagyon nehezen sikerül lefogyni, vagy valamennyit fogyni, és a különböző cégek végtelenszámra ontják a villámfogyasztó csodaporokat, italokat, kapszulákat. A trükk ezután kezdődik. A mai ember türelmetlen, mindent rögtön akar, pénzt, állást, partnert. Valahogy az önmegvalósítás kiölte az emberek java részéből a türelmet, azt a kitartást, hogy igen is meg kell dolgozni, szenvedni a kitűzött dolgokért, ki kell érdemelni, és nem csak készen lehet kapni az egyes értékeket, eredményeket, sikereket.
Ez az a türelmetlenség, amire a cégek építenek. Azok a szerek, amelyeket ajánlanak, hetek alatt eredményeket ígérnek, mellékhatás és a visszahízás veszélye nélkül.
Ez a hozzáállás önmagában még jogilag is támadható lenne, de apró betűvel alig látható helyen minden terméken ott van, hogy csak életmódváltással és több mozgással váltja ki az eredményt. Vagyis ezek a szerek nem önmagukban hatnak, hanem segíteni tudják az étkezésváltással, több mozgással kialakított életmódbeli váltást.
A hatalmas üzleti fogás abban van, hogy azért az eredményért, amit az ember saját magától egy kis változtatással is el tudna érni, hatalmas pénzeket fizetettnek ki a vásárlókkal.
Az üzletpolitika arra épül, hogy az emberek türelmetlenek, nem kitartóak és inkább fizetnek a siker reményében, mintsem hogy tegyenek érte valamit. Az akarat hiányát átplántálják a szerekbe, és így a szer a hibás ha nem sikerül nem pedig maga a delikvens.
Ez az az üzleti mentalitás, ami választ ad arra, hogy miért nem sikerül a fogyókúra.
Csak akkor tud bárki lefogyni, ha elszánja magát, van kitartása és türelme. AZ igazán tartós fogyókúra bizony 3-4-5 hónap alatt hoz látványos eredményt, mert apránként szaladnak le a kilók.
Ha az ember agyban nem dönti és határozza el azt, hogy igenis fogyni fog, akkor a világ összes fogyasztótablettája se fog tudni segíteni rajta.
A sikertelenség tehát nem máson, vagy tablettákon múlik hanem rajtunk. Nagyon kevés, mondhatni elhanyagolható az a százalék, akik betegség vagy hormonzavar miatt nem tudnak lefogyni, de a döntő többség igenis le tud! Csak akarni kell!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás