Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Súlycsökkentés a Cooly-diétával

Súlycsökkentés a Cooly-diétával

A Cooly-diéta is azt az elvet követi, miszerint nem kell a fogyókúra során koplalni, és így veszélybe sodorni az egész diétázást, hanem inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy figyeljünk oda arra, hogy mit viszünk be a szervezetbe az étkezés során, ha erre figyelünk, akkor többször is ehetünk.
Tehát ez a „sokszor, kevese” felfogás sok túlsúllyal küzdő ember számára lehet csábító, hiszen az evésről, mint örömforrásról is, elég nehéz lemondani. De a jó hír az, hogy nem is kell. Mivel a stresszes életmód veszélyezteti a fogyókúra sikerességét, ezért próbáljuk meg kizárni ezt az életünkből, törekedjünk a kiegyensúlyozottságra. E diéta is ezt segíti elő, hiszen a legtöbb fogyókúrás módszernél éppen az étel megvonása, a koplalás okozza a stresszes állapotot a fogyókúrázónál, és ezért nem sikerül a cél elérése. Viszont a Cooly-diétával összeállított étrenddel, nemcsak a koplalás problémáját kerülhetjük el, hanem mellette ez a módszer az egészségre is pozitívan hat, a rendszerességgel, és a bevitt ételek megválogatásával. Az alapvető, betartandó szabály az, hogy az étkezések alkalmával bevitt táplálék fele arányban fehérjét tartalmazzon, illetve 1000 kalóriánál nem fogyassunk el egy nap többet. Fontos, hogy tejtermékből keveset fogyasszunk, napi háromszori étkezés javasolt, de mellette zöldségből bármennyit fogyaszthatunk. Pékárut kis mennyiségben tartalmazhat az étrend, de a nassolás szigorúan tilos, helyette gyümölcsfogyasztás javasolt (gyümölcshéj nélkül).
Sok diétához hasonlóan a Cooly-diéta is ösztönöz a sok zöldség fogyasztására, hiszen mint ismeretes a zöldségek segítenek a béltisztításban, a bennük található rostok pedig az anyagcsere hatékonyabb működéséért felelősek, és így energiával is feltöltenek. A kávét viszont nem szabad fogyasztani, a folyadékbevitelt gyógyteával és vízzel kell megoldani. A cukrokat is kerülni kell, át kell térni a természetes édesítőkre, cukorpótlókra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás