Kezdőlap / Divat-szépség / Szemhéjkorrekció

Szemhéjkorrekció

Magát a szemgolyót természetesen egyetlen plasztikai sebész sem tudja megváltoztatni. A szem azonban közvetlen környezetével együtt képezi az arcnak azt a részét, amely meghatározza, hogy valakinek a szemét szépnek, vonzónak találjuk-e vagy sem. Így azután a szem körüli terület a plasztikai sebészet valóságos paradicsomává alakult, hisz szeme szépségéért az ember egyszerűen nem tud eleget tenni. A legtöbb plasztikai sebészben saját tapasztalatai alapján ki is alakult az a meggyőződés, hogy a szemhéjkorrekció segítségével többet tud tenni betege üde és fiatalos megjelenéséért, mint bármilyen más kozmetikai beavatkozással.
Azok az emberek, akik szemhéjkorrekcióra szánják el magukat, legtöbbször még aktív szakmai tevékenységet folytatnak. Ide tartoznak azok a nők is, akik gyermekeik miatt hosszabb időn át otthon maradtak, de miután a gyerekek elég nagyok lettek, vissza szeretnének térni korábbi kereső foglalkozásukhoz. Más kozmetikai beavatkozásokkal összehasonlítva feltűnő a férfiak nagy aránya is, a szemhéjkorrekció a férfiakon leggyakrabban végzett plasztikai műtét.
Hogy egy csúnyának minősülő szemkörnyéknek milyen – egyáltalán nem kivételes – következményei lehetnek, azt két meglehetősen egyedi és mégis tipikus kórtörténettel szeretném bemutatni.
A 45 éves pedagógus férfiről kollégái és idősebb tanítványai között is elterjedt, hogy alkoholista. Igaz, hogy soha senki sem látta még részegen, de hát – nyilván így gondolták – vannak magányos ivók is. Azért alakult ki környezetében ez a benyomás, mert megnagyobbodott könnyzacskói miatt szemei mindig kicsiknek, duzzadtaknak látszottak, ahogyan az a rendszeresen alkoholt fogyasztókon elő szokott fordulni. Egyszer azután a férfi tudomására jutott, hogy mit gondolnak róla. Egy ideig habozott, majd megoperáltatta könnyzacskóit, és maga is meglepődött,hogy mennyivel élénkebbnek, fiatalosabbnak látszottak a szemei a beavatkozás után.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás