Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kerülendő ételek fogyókúránál

Kerülendő ételek fogyókúránál

Függetlenül attól, hogy miért akarunk fogyni, vannak olyan ételek, amelyeket mindenképpen célszerű távol tartanunk magunktól, hogy sikert érjünk el. Bár a többség számára ezek még egészségesnek is számítanak, a fogyásban biztosan nem segítenek.
A tésztára igaz, hogy szinte teljesen zsírmentes , azonban egy csésze belőle negyven gramm szénhidrátot tartalmaz. Ha mindenképpen szeretnénk tésztát fogyasztani, igyekezzünk teljes őrlésűt választani, ez kevesebb szénhidrátot, de több rostot tartalmaz.
A fehér rizs különösen finomított élelmiszer, és a szervezetben igen gyorsan bomlik le cukorrá. Gyakorlatilag serkenti az étvágyat, egy idő után még éhesebbek leszünk tőle. Bár nem tökéletesek, de a basmati vagy a barna rizs helyettesítheti a diétánkban.
A péksütemények finomak, de nekünk nem tesznek jót magas szénhidrát- és esetenként zsírtartalmukkal. A teljes őrlésű kenyér, rozskenyér, zabkása egészségesebb és kívánatosabb alternatívák, és mivel finomítatlan szénhidrátok, tovább jóllakottnak érezzük magunkat tőlük.
Az aszalt gyümölcsöt többnyire egészségesnek tartják, nem mindig az, legtöbbje ugyanis cukrozott. Átlagosan az aszalt gyümölcsökből fél csészényi 65 gramm szénhidrátot tartalmaz, úgyhogy nagyon könnyen túlehetjük magunkat vele, még ha viszonylag egészséges is. A gyümölcs- és zöldségszükségletünket érdemesebb inkább friss alapanyagokból fedeznünk.
Az alkohol szintén nem kedvez a fogyásnak – cukorból áll és tápanyagokban egyáltalán nem gazdag. Egy kis pohár vörösbor naponta egészségesnek számít, de még így is kalóriadús.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás