Kezdőlap / Testépítés / Testépítés nőknek

Testépítés nőknek

A női testépítés egyre népszerűbb manapság. A fő cél, hogy a tükörnek és a centiknek higgyünk, ne a kilóknak. Hiszen az izom nehezebb, mint a zsír. Így nagy valószínűséggel pár hónap edzés után több kilók leszünk, mint voltunk. Viszont a testünk formálódik. Sokan drasztikus fogyókúrában kezdenek, ami által kilóban kevesebbek lesznek, viszont nagyrészt izmom szöveteket adnak le. Ez nem egészséges.

A női testépítésnek három csoportja van:

  1. Fogyni vágyók: nekik aerob edzést kell végezniük, erre a célra megfelelnek a különböző kardio gépek, például a futógép, vagy kint a szabadban mozognak. Emellett súlyzós edzést végezhetnek a jobb eredmény elérése érdekében. Ebből a könnyebb fajtát, kis súllyal, kis ismétlésszámmal.
  2. Az izmokat építő: Vannak akik izmot szeretnének építeni. Ők nagy súlyzókkal, kis ismétlésszámmal, több pihenővel edzenek. Edzés után sokszor isznak fehérjeturmixot.
  3. A jó közérzetért edzők: Ők azok, akik csak jobban szeretnék magukat érezni, semmi más céljuk nincsen. De ebben az esetben is nagyon fontos a rendszeresség.

Néhány tanács az edzéshez:
Fontos a helyes testtartás, ezzel jót teszel a gerincednek és a gyakorlat is hatásosak lesznek.
Kis súllyal kell kezdeni, aztán szépen lassan lehet növelni a kilogrammokat.
Célszerű egy-egy izomcsoportra fókuszálni hetente, így amíg a másik izomcsoporttal foglalkozunk, addig az előző csoport tud pihenni.
A kardioedzést nagyon sokan szeretik, viszont az csak állóképességet fejleszt. A súlyzós edzésekkel lehet a legnagyobb eredményt elérni.
Sokan félnek, hogy túlságosan izmosak lesznek, ez néhány kivételes esetet leszámítva lehetetlen. A súlyzós edzésnél nagy jelentősége van a férfi nemi hormonnak, tesztoszteronnak, aminek hatására tudja a szervezet növelni az izmot. A női szervezetben csak kis mennyiségben fordul elő férfi nemi hormon, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy férfias izomtömege legyen.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply