Kezdőlap / Tisztítókúrák / Tisztító kúra

Tisztító kúra

Tisztítókúra első hangzásra talán nem is tűnik olyan sok rétűnek amit maga a név rejt, pedig ha valaki csinálta vagy netán mélyebben búvárkodott az tisztában van vele. A következőkben azoknak ajánlanám a következő sorokat akik keveset tudnak erről a “tudományról”.

Egy kis történelemmel indítva jelezném hogy a tisztítókúra nem egy mai keletű dolog ugyanis az ókori Egyiptomban, valamint az ókori görögöknél Hipokratész is felhasználta egyes betegségek gyógyítására. És akkor el is árultam az első tudni valót igen a tisztító kúrát sokan használják betegségek megelőzésére valamint a már meglévő betegségek gyógyítására.

A mindennapok során rengeteg mérgező anyag rakódik le szervezetünkben, amelyek negatív hatással vannak egészségünkre. A különböző fajta ételek legtöbbjét szintetikus adalékokkal színezik, javítják, lágyítják, ízesítik, konzerválják… Időnként meg kell szabadulnunk ezektől a káros anyagoktól. De hogyan, melyik a legjobb módszer?

De mielőtt még megismerkednénk ezekkel a módszerekkel meg kell határoznunk az adott testrészt-szervet ,mire a kúrát végezni szeretnénk:

Vese, Máj, Bőr, Tüdő

A vesénél a só,májnál a fehércukor az amire érdemes odafigyelni. A bőr a vese, a tüdő pedig a máj “kisegítője” ,azonban a bőrnél a hús és tejtermékek
a tüdőnél pedig a hurutképző termékekre érdemes odafigyelni.
(Talán a hurut szó ismerős onnan amikor azt mondják hogy olyan hurutosan köhögsz).

Szeretnék ismertetni jó pár lehetőséget a tisztítókúrák rengetegéből:

Léböjt

A nevéből következik hogy csak folyadék fogyasztása, főként természetes zöldség és gyümölcslevek, cukor nélküli teák, szénsavmentes vizek.

Desztillált víz kúra
Bár jómagam ezt a fajta kúrát nem próbáltam még de úgy tervezem hogy a nyár vagy kora tavasszal sort kerítek rá.

Eszközök: desztillált víz.
A desztillált vízhez fokozatosan szoktatjuk hozzá a szervezetet: 1. nap 1 dl, 2. nap 2 dl…
Maga a kúra napi 3,6 liter desztillált víz elfogyasztását jelenti huszonegy napig. Csak sómentes étrend mellett ajánlott. Sós ételek fogyasztása mellett nagyon erős tisztulási tünetek jelentkeznek: vérnyomásesés, ájulás, rosszullét.
Betegség esetén a kúrát huszonegy nap szünet kövesse, majd újra huszonegy nap kúra. Súlyos betegség esetén tizenkét hétig lehet folyamatosan kúrázni (pl. rosszindulatú daganatnál, amikor a beteg nem képes böjtölni). A 3,6 liter desztillált vizet négy deciliterenként igyuk kilenc alkalomra elosztva: éhgyomorra, két óra múlva, két óra múlva, két óra múlva, ebéd után két órával, két óra múlva, két óra múlva, vacsora után két órával, illetve lefekvés előtt.

Fűszerkúra
És a most következő kúrát javasolnám minden kedves olvasó figyelmébe főleg tavaszra mirigybetegség esetén, főleg alul működésnél. A kúra alatt minden reggel légzőgyakorlatok, utána 1 csipet fűszer elfogyasztása (jól megrágni és elkeverni a nyállal). Rá 1 pohár víz. 21 nap: 3 nap zsálya, 3 nap majoranna, 3 nap zeller vagy zellermagőrlemény, 3 nap borsmenta, 3 nap zsálya, 3 nap kakukkfű, 3 nap zsálya. 9 nap: sáfrány, fahéj, szerecsendióvirág, szerecsendió, sáfrány, szerecsendió vagy virág, fahéj, sáfrány, fahéj.
Visszatérve a cikk elejéhez a tisztító kúra betegség megelőzés és gyógyításon felül van aki felhasználja az edzéstervébe vagy esetleg a fogyókúrájába.

A tisztítókúra hogy még jobban elérje hatását, valamint még látványosabb legyen érdemes egy edzésprogramot készíteni mellé, mivel a mozgás felgyorsítja az anyagcserét és a káros anyagok is hamarabb távoznak szervezetünkből.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Hozzászólás