Kezdőlap / Tisztítókúrák / Méregtelenítés és a gyógynövények

Méregtelenítés és a gyógynövények

Mindenki vágyik egy kis megtisztulásra a mai rohanó világban, a lehetőségekhez mérten a legtermészetesebben. Az egyik ilyen megoldás lehet, egy meleg gőzölgő tea vagy egy frissítő illóolajos fürdő. A felhasznált gyógynövények jótékony hatással vannak a test mellett a lélekre is. A népi gyógyászatban sok gyógynövény ismert, amelyeket a méregtelenítés során ajánlatos fogyasztani, mert elősegítik a szervezet, különösképpen bizonyos szervek megtisztulását a méreg és salakanyagoktól.

Méregtelenítés csak természetesen
Az egyik legelterjedtebb gyomnövény hazánkban a csalán, amely szinte minden erdős, bokros területen megtalálható az országban. Évszázadok óta használják a leveléből készült főzeteket a népi gyógyításban, a vizelethajtásra, vértisztításra, és a szervezet általános erősítésére.
A minden konyhában megtalálható petrezselyemnek a levét, amely illóolajokban rendkívül gazdag, szintén régóta használják már az egészséges táplálkozáshoz. A népi gyógyászatban fontos szerepe van a vesetisztításban és a gyomorerősítésben. Levele értékes tápanyagokat tartalmaz, mint például a C vitamin vagy a flavonoidok, amelyek antioxidáns hatásúak.
A megfelelő petrezselyem főzethez forrázzunk le egy csésze vízzel, 1 teáskanál szárított petrezselyemlevelet. Napi háromszori fogyasztással elérhetjük a petrezselyem optimális hatását.
A pitypang vagy más néven gyermekláncfű az egyik legsokféleképpen alkalmazható gyógynövény. Leveleit frissen salátának vagy főzeléknek ajánlják, gyökereit párolva köretként lehet elfogyasztani. Továbbá kúráló főzetét használják vese, epe, máj és izületi problémák esetén is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Leave a Reply