Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Trükkök az éhség elűzésére

Trükkök az éhség elűzésére

A fogyókúrák során a legnehezebb talán, hogy megálljuk, hogy ne együnk, hogy leküzdjük a ránk törő éhséget, hogy aztán amikor ehetünk, ne együk túl magunkat. Ennek kiküszöbölésére van néhány apró trükk, amivel a fent említett problémák kikerülhetőek.
Az étkezésnél nemcsak az ételek íze fontos, hanem az illatuk is, és így segíthetnek az éhség elűzésében is. Hogy hogyan? Ha hirtelen megéheznénk a fogyókúra alatt, akkor gyújtsunk meg egy illatgyertyát, vagy füstölőt, a legjobb olyat, aminek valamilyen édes illata van, akár valamelyik kedvenc gyümölcsünk vagy édességünk illata. Sőt, ha épp napközben, utcán, vagy munkahelye, iskolában tör rád a szűnni nem akaró éhség, akkor erre is van megoldás: tarts magadnál illóolajjal bekent zsebkendőt.
Hasonló segítséget jelenthet a folyadékbevitel is, mert gyakran a ránk törő éhség valójában a szomjúság érzése, így amikor éhséget érzünk, igyunk meg egy pohár vizet, és máris alábbhagy az érzés. Sőt, ha rendszeresen fogyasztasz vizet, akár óránként egy jó nagy pohárral, akkor el is kerülheted ezt az érzést, hiszen így a gyomrod folyamatosan azt érzi, hogy tele van. Ha raksz a vízbe pár csepp citromot fokozhatod a hatást.
És a legfurcsább trükk az éhség elűzésére az, hogy fogat mosunk. Ennek intenzív ízei ugyanis visszaszorítják az éhség érzését, ráadásul elég hosszú ideig. És ezzel még a fogaid egészségére is vigyázunk.
És ha már végképp nem bírod, akkor elő a mentolos rágóval, vagy cukormentes cukorkákkal, ezek hasonlóan hatnak a fogmosáshoz, tartósan csökkentik a szilárd táplálék utáni vágyat. És van még egy, kifejezetten kényelmes megoldás is, az alvás. Ha megteheted, azaz ha nem éppen a munkahelyeden vagy a suliban ülsz, aludj egy kicsit, és elfeledkezhetsz az éhségről, amit a leptinnek köszönhetsz, ez az alvás közben termelődik a szervezetben, és szünetelteti az éhségérzetet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás