Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Új divat – banándiéta

Új divat – banándiéta

Sumiko Watanebe japán kísérletei során rájött, hogy a banán, amit eddig fogyókúráink során kerültünk, mondván, az egy hatalmas energiabomba, most a lényege lehet súlyvesztő kúránknak.

Reggel azonnal banánnal kell kezdenünk a napot. Együnk belőle, és már indul is a fogyás. Már a napod elején jókora energiát kapsz, enzimeket, vitaminokat juttatsz a szervezetedbe. A banán összetett táplálék, mert van benne szénhidrát, és fehérje is. Az imént említett vitaminok segítenek a vízhajtásban, a zsírégetésben, és még a fogyás során megereszkedett bőr miatt sem kell aggódnunk.

Reggel együnk banánt és igyunk rá egy nagy pohár szobahőmérsékletű vizet. A diéta alatt a cukros ételeket mellőznünk kell, viszont, úgy, mint minden más fogyókúra esetében sok folyadékot kell fogyasztanunk. A só bevitelét minimalizálva, és a vacsorát a koresti órákra időzítve teljes lesz a szabályzat. Ez nem is olyan sok kötelezettség, ugye?

Javallott a diétát csak két hétig végezni. Várandós, vagy szoptatós kismamák, tinédzserek, emésztőszervi vagy daganatos megbetegedésben szenvedők sajnos nem alkalmazhatják. Minden fogyókúra, diéta, vagy drasztikus életmódváltás esetén kérjük ki orvosunk tanácsát!

Sok vélemény olvasható erről a súlycsökkentő módszerről. Szegény japán gyógyszerész bőven kapott hideget és meleget is. Ki ki döntse el maga, hogy ebből mi az igaz, és mennyi a hasznossága. Japánban a banándiéta hatására átmenetileg banánhiány lépett fel, a boltok kifogytak készleteikből. Veszteség nem ér bennünket, az biztos, hiszen a banán finom, és maga a diéta nem túl megterhelő.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply