Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Út a belső béke felé

Út a belső béke felé

Amikor meghallod a „jóga” szót, ne gondolj semmiféle elvont, vagy misztikus tudományra! Habár igaz, hogy a jóga gyökerei Indiába nyúlnak vissza, mintegy 5000 évvel ezelőttre, mégis független minden vallástól. Az egyetemes istenséget tiszteli.
Brahma (teremtő), Visnu (fenntartó), és Siva (megújulás) képviselik ebben a fő hármasságot.
A jóga gyakorlása révén testtudatra tehetsz szert, megtanulhatod mélyebben és pontosabban érzékelni tested minden rezdülését, miközben lelkileg is kiegyensúlyozottabbá válsz. Ez a mai, stresszel terhelt, zajos világban különösen nagy érték.
Amikor e sorok írója jógázni járt, már a kapuban kint kellett hagynia a cipőjét. Pontosabban a lépcsőfordulóba tette le az összes foglalkozáson résztvevő, életét jobbítani kívánó ember a lábbelit. Jelképezve ezzel azt, hogy arra a két órára kizár mindent, ami nyomasztó, fájdalmas vagy szorongató és csak magára figyel.
Nem kell tornászbajnoknak lenned ahhoz, hogy jógázni kezdj. A jóga többnyire apró és lassú mozdulatokból áll, melyeket csak addig végez, amíg nem kényelmetlen. Rendszeres, kitartó gyakorlással elérheted, hogy makacs hátfájásod elmúljon, depressziód mély, belső békébe forduljon át, vérkeringésed, hormonháztartásod kiegyensúlyozódjon, állóképességed fejlődjön, izmaid megerősödjenek. Nemcsak testileg válsz erőssé, hanem gondolkodásod is átalakulhat. Gyorsabban tudsz döntéseket hozni, más látószögből érzékeled a dolgokat, rugalmasabb leszel. A jógagyakorlatok révén közelebb kerülsz belső önmagadhoz, életenergiád újult erőre kap, kreativitásod fokozódik, ami életed valamennyi területére jótékony hatással lesz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jógaterápia tudományos alapja

A tudósokat azóta foglalkoztatja a jóga agyra és testre gyakorolt hatása, amióta az betört a …

Leave a Reply