Kezdőlap / Testépítés / A testszobrász I.

A testszobrász I.

Divatos szóval body building edző, aki fürdőruhában úgy néz ki, ahogy mi szeretnénk. Sokan azt gondolják, hogy az idáig elvezető út fájdalmas, évekig tartó kemény munka eredménye. Ami részben igaz is lehet, ha valaki csak hirtelen felindulásból ugrik bele az alakformálás útvesztőjébe. Könnyen eshet abba a hibába az ember, hogy pár hét alatt gyorsan, többet ledolgozva, hirtelen a strandszezonra látványos eredményeket érjen el. Ilyenkor jönnek a sérülések, ficam és fájdalom, túledzés, szenvedés, kényszerpihenő. Aztán nagy csalódás: már nyár van és még alig adtam le pár kilót, a tricepszem is csak lóg, a Balatonban sem süllyedek el a beépített úszógumim miatt.
Amikor a tavasz első sugaraira előbukkannak a kis puha területek a pocakunk alján és más nem kívánt helyeken, máris bánjuk a karácsonyi süteményeket és a farsangi fánkot. Ha csak nem születünk szakértőnek, célszerű keresnünk egy olyan embert, aki egy kicsit tapasztaltabb minálunk. Ha igazán fittek és szépek is akarunk lenni, akkor már érdemes egyenesen egy testszobrászt keresnünk. Ez egy különleges edző, aki nemcsak abban jeleskedik, hogy minket eljuthasson az egészség minta oltárára, hanem abban is, hogy megakadjon rajtunk, az ellenkező nem szeme. A híresztelések ellenére az első benyomás még mindig sokat számít.
Felmerül a kérdés, ki az, aki tényleg testszobrász és nem csak dilettáns, aki csak úgy odalöki elénk az edzéstervet, aztán felénk sem néz addig, amíg a fekve-nyomó padon, ránk nem szakad a súly, miközben utolsó erőnkkel kiáltozunk neki, hogy: segítség! Ismerős? Egy híres amerikai iparmágnásnak, akinek a nevét a mai napig autócsodák őrzik, volt egy híres mondása: „Attól fogadj el tanácsot, aki ott van, ahol te lenni szeretnél!”. Ez az ember nem más, mint Henry Ford. Hétköznapi nyelvre lefordítva úgy kell kinéznie, egy profi edzőnek, mint egy görög szobor. Ezzel is bizonyítva hozzáértését. Ez azonban még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy mi is így nézzünk ki. Valahogy el kell érnünk azt is, hogy foglalkozzon velünk. Átadja azt a tudást, ami segít elkerülni a hibákat, és ezzel együtt az elcsüggesztő csalódásokat is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply