Kezdőlap / Üzlet / Vatera / Vásárlás Vaterán

Vásárlás Vaterán

Modern világunkban, az internet világában, már nem újdonság az interneten való vásárlás.
Vásárolhatunk már szinte mindent, ahogy ételt, autóalkatrészeket szaküzletekből, olyan üzletekből ami ezekkel foglalkozik úgy megjelentek az internetes piacok is.

Az internet lengyel piaca a Vatera ahol mindent megtalálunk amit szeretnénk. Az elektromos kütyüktől kezdve az extra nagy szemeteszsákon keresztül a használt alsóig, mindent megtalálunk.

Regisztráció után a böngészésen kívül már vásárolhatunk is magunknak plusz díjért mi is lehetünk eladók és kínálhatjuk portékáinkat.

Keresés esetén az oldal kereső motorja szépen körökre bontja a termékeket az egyszerűbb átláthatóság kedvéért.

Tehát ha beírjuk azt hogy “DC 2550” akkor a kereső motor szortírozza a megtalált termékeket:
– elektronika
– könyv
és egyéb más körökre ami igencsak hasznos lehet.

Ha megvan mit szeretnénk keresni és már meg is találtuk és azon szerencsés helyzetben vagyunk hogy nem csak egy hanem egyszerre több eladó is kínálja ugyan azon vagy hasonló terméket akkor célszerű megnézni az eladó adatlapját. Egyszerűbb statisztikát találhatunk, a termék adatlapján.

Példa: Eladó(90%)
Elsőnek az eladó neve a zárójelben pedig az eladó megbízhatóságát láthatjuk.
Célszerű olyan eladót választani aki 80% fölött van mert annál kisebb az esély hogy becsap bennünket.

Emellett az “i+” gombra kattintva elolvashatjuk az eladó adatlapját is. Feltételek és egyebek találhatóak itt.

A termék adatlapjának az alján található egy kérdezz felelek stílusú levelező rendszer, hogy érdeklődhessünk a termék iránt. Volt e valami problémája, javítva volt e, első tulajdonos e, ár egyéb kérdések ami érdekes lehet a terméknél. Fontos hogy cím, email cím, más oldal linkje, telefonszámot nem írhatunk be mert azonnal kizárnak bennünket rosszabb esetben. Jobb esetben csak törlik a hozzászólást.

A termékekre licitálhatunk is. Általában 500 forint a licitlépcső. Ennél a legmagasabb licit viszi a terméket. Ha megvan az ár, megállapodtak a szállításban, – amely lehet Vatera futár, posta előre utalással vagy utánvéttel, vagy személyes átvétel – adatot cserélnek a felek. Ez már E-Mailon keresztül történik.

Amint megnyertük a licitet a Vatera küld egy rendszerüzenetet hogy “Gratulálunk az Ön licitje nyert és elküldi az eladó adatait.” Ezután meg lehet beszélni a pontos címet az átvételnél. Fontos még az is hogy Vaterán kívül alkudni már nem lehet!

Miután elutaltuk a pénzt, vagy felvettük a megfelelő összeget várhatjuk a postást, a futárt vagy az eladót a megbeszélt helyen.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Eladás a Vaterán

Sokan csak vásárlási céllal használják a vaterát, de van otthon pár megunt, vagy már nem …

1 hozzászólás

  1. Helet rendelni komolyan cserje magot????

Hozzászólás