Vércsoport diéta

A vércsoport diéta az egészségesebb táplálkozást hivatott képviselni, s mindemellett segít testsúlyunk idealizálásában is. A diéta megalkotója James és Peter D’Adamo amerikai természetgyógyász orvosok voltak az 1950-es évek végén. D’Adamo álláspontja szerint a különböző vércsoportú emberek nem csak fizikai adottságukban, gondolkodásukban különböznek; az emésztésük, és tápanyagigényük is más-és más. Különböző vércsoportú emberek szervezetére másként hatnak ugyanazon élelmiszerek; tehát ha olyan ételeket fogyasztunk, melyeket szervezetünk hatékonyabban hasznosít, így megóvhatjuk magunkat bizonyos problémákkal szemben. Megfigyelték, hogy szigorúan zsírmentes, vegetáriánus étrend fogyasztása egyes emberek szervezetére jótékony hatással volt, míg másoknál ez a hatás elmaradt. Ekkor jöttek rá arra, hogy az emberek szervezete nem egyformán reagál egyes élelmiszerekre. D’Adamo doktor és munkatársai meghatározták azt is, hogy melyik vércsoportnak milyen vitaminokra, gyógynövényekre van szüksége ahhoz, hogy elkerülhessék az adott vércsoport tipikus megbetegedéseit.
A diéta a 0 vércsoportú embereknek elsősorban a húsalapú ételeket javasolja, az A-s vércsoportú egyéneknek inkább növényi alapú élelmiszereket, a B-s vércsoporttal rendelkező személyeknek a hús, és a tejtermékfogyasztást ajánlja. Az AB-s vércsoport számára az A és a B vércsoport étrendjét egyaránt javasolja, de inkább a vegetarianizmushoz hasonlítja.
Eme diéta típust bár sokan hatásosnak tartják, még nem bizonyított a módszer helyessége, néhány tudós kételkedik D’Adamo állításaiban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás