Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Veszélyes hormonkezeléses fogyókúra

Veszélyes hormonkezeléses fogyókúra

Életveszélyes fogyókúra hódít az Egyesült Államokban. Ez az új őrület a HCG-diéta: a fogyni vágyók szervezetébe terhességi hormont fecskendeznek be. A HCG a terhesség alatt termelődő hormon, amit a gyorstesztek is kimutatnak, és ami felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat. Ha mindez nem lenne elég, mellé még nagyon szigorú diétát is előírnak, mert a befecskendezett hormon önmagában nem fejt ki hatást. Az önsanyargató diéta azt jelenti, hogy naponta legfeljebb 500 kalória vihető be a szervezetbe. A kritikusok szerint önmagában ez a drasztikus diéta is elég lenne ahhoz, hogy fogyjon az ember.
Az Egyesült Államokban nemre való tekintet nélkül mindenki, férfi és nő egyaránt használja ez a hormont a sikeres fogyás megalapozásához, bár az amerikai egészségügyi hatóságok nem engedélyezték az alkalmazását, klinikák mégis előszeretettel használják. És látványos eredményeket érnek el vele. Minden hét elején odaadják a megfelelő injekciómennyiséget a páciensnek, a következő héten pedig megmérik az alany testtömegét, testzsír és víztömegét, és az alapján további tanácsokkal látják el.
Több szakorvos ódzkodik ettől a megoldástól, hiszen a hormonnak komoly mellékhatásai lehetnek, és az étrend hosszútávon életveszélyesnek bizonyul. Nem csoda hát, hogy egyre több orvos kampányol ellene. Természetesen érthető, hogy azok a nők, akik a sokadik fogyási technikával próbálkoznak, és egyik sem válik be náluk, akkor utolsó kétségbeesésükben a hormonkezeléses változatra fanyalodnak. Más kérdés viszont, hogy megéri-e a felesleges hormonbevitel, és hogy az milyen hatással lesz egy nő szervezetére. Ami még megdöbbentőbb, hogy egyre több amerikai nő csak azért igyekezett teherbe esni, hogy ez a hormon jelen legyen a szervezetében, és a terhesség alatt kezdik el éheztetni magukat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás