Kezdőlap / Pénzügy / Gazdaság / Világgazdaság

Világgazdaság

A Világgazdaság (vg) című időszaki kiadvány gazdasági, üzleti hírmagazin, mely napi rendszerességgel jelenik meg. Magyarország legismertebb és legkedveltebb gazdasági folyóiratai közé sorolható. Az 1969-ben alapított Világgazdaság Magyarország piacvezető gazdasági napilapja, amely a Zöld Újság Zrt. kiadásában jelenik meg. A lap a hazai és külföldi gazdasági, üzleti információk mellett naponta közöl pénzügyi, és tőzsdei információkat, magyar és külföldi vállalatokról szóló híreket. A nyomtatott formátum megjelenésére jellemző a figyelemfelkeltő színhasználat. Maga az időszaki kiadvány színe világoszöld. Címlapjának a fejlécén található nagybetűkkel az újság neve és, hogy milyen rendszerességgel megjelenő időszaki kiadvány. Továbbá a főbb témákról található a címoldalon bejegyzések. Valamint tőzsde és piaci árfolyamok is szerepelnek a címoldalon. Az oldal alján pedig egy rovatban „ Ma várható” címmel kis bejegyzés aktuális eseményről a gazdasági életben. Ugyan itt megtalálható egy másik rovat melynek a címe „A VG jelenti” itt a világkülönböző részéről gazdaságpolitikai események kerülnek bejegyzésre. 2-3 oldalon a belföldi gazdasági hírek olvashatók. 4 oldalon a hét témájáról olvashatunk. Az 5-ik oldalon a külföld ezen belül az EU-ról szóló gazdasággal és kereskedelemmel kapcsolatos főbb hírek olvashatóak. 6-8 oldalon a vállalati és piaci aktuális hírek találhatóak. 9-11 oldalon, pénz és tőkepiacok címmel, az oldalon a tőzsde indexek napi állapotáról, devizabetét kamatok állapotáról, magyar részvények külföldi helyzetéről találhatóak információk. 12-13 oldalon a Magyarországon megtalálható összes bank kamatai fel vannak tüntetve. Ilyenek lehetnek a lekötött forint kamatok magán személyek és egyéni vállalkozók részére, betéti kamatok vállalatok részére, lakossági deviza betétekről szóló információk itt megtalálhatóak. 15-ik oldalon befektetéssel kapcsolatos információk olvashatók, valamint a 16-ik és egyben az utolsó oldalon vélemények címmel kérdések a világgazdasági élet jelentősebb személyeihez és az általuk adott válaszok jelennek meg ezen az oldalon. 
A cikkek megbízható tartalmakat hordoznak, a gazdaságpolitikai és üzleti élet fontos eseményeiről, híreiről tájékoztatnak.
Rovatcímek: Címlap, gazdaság, pénzügy, vállalatok, közélet, KKV, vélemények, piaci adatok.
A rovatcímek a nyomtatott változat hagyományának megfelelően a folyóirat profiljához illeszkedő tartalmakat hordoznak, ám az online formátum és a papíralapú kiadvány rovatcímei nem azonosak. Az elektronikus változat tartalmilag szélesebb területeket ölel fel. A nyitólap az aktuális cikkekkel indít. A cikkek címei alatt rövid részlet is olvasható, épp csak annyi, amennyi elegendő ahhoz, hogy az olvasó képes legyen felmérni a cím és e rövid részlet alapján, hogy a cikk számot tarthat-e az érdeklődésére, majd az írás a cikkek címei kattintva válik hozzáférhetővé teljes terjedelmében. A cikkek alatt a Legfrissebb hírek hírcsoport látható, mely folyamatos frissítésű, kb. 10 percenként aktualizálják. A lap jobb oldalán található a kiemelt témák, üzleti blogok, gazdasági válság, a szerkesztő ajánlja, gázvita költségvetés, egészségügy, autók, autóipar, befektetési lehetőségek, forintárfolyam, elemzői vélemények, hitelek, IMF-megállapodás, valamint ezen, témák alatt találhatóak tőzsdei, nyugdíj pénztári, és vállalati adatok, információk. Keresési lehetőség is van az oldalon. 
Az online változat cikkei korlátozás nélkül hozzáférhetők, de regisztrációs lehetőség is van, valamint különböző gazdasági hirdetések is megtalálhatók az oldalon.
Világgazdaság hírlevélre is fel lehet iratkozni, ennek igénybe vételével naponta két alkalommal értesülhetünk a legfrissebb gazdasági, pénzpiaci, vállalati, közéleti hírekről, továbbá az oldalt be lehet állítani kezdőlapnak is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemét az űrben, avagy miért nem éri meg szemetet kilőni a Napba ?

Talán már másnak is eszébe jutott a „nagy kérdés”: Miért nem irányítunk egy rakétát a …

Leave a Reply