Kezdőlap / Egészség és fitness / Vegetarianizmus / Brokkolis-gombás penne olaszosan

Brokkolis-gombás penne olaszosan

Hozzávalók:

5 személyre:
30 dkg penne tészta
1 fej lilahagyma
3 evők olívaolaj
30 dkg gomba
20 dkg brokkoli rózsa
5 db közepes paradicsom
20 dkg eidami sajt reszelve
Kevés margarin az edény kenéséhez
Fűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony
1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó)
1 doboz sűrített paradicsom

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük, egy evőkanál margarinnal jól elkeverjük, majd félre tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Eközben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját (nem fontos lehúzni, de a paradicsom héja elkészítés után zavaró lehet az ételben), majd nyolc részre vágjuk mindegyiket.
Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal a tetejére halmozzuk, amit a maradék tésztával elfedünk. A rétegek közé fűszereket szórunk vegyesen, és meglocsoljuk a szósszal.
Előmelegített sütőben lefedve kb. 15 percig sütjük, majd megszórjuk a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig sütjük.
A maradék reszelt sajttal tálaljuk, és olívabogyót tálalhatunk mellé.

Egyszerű elkészíteni, a mediterrán diéta midnen összetevőjét tartalmazza, és nagyon ízletes. Kiváló választás vegetáriánusoknak. Jó étvágyat kívánok!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vegetáriánus étrend önmagában nem garancia az egészséges élethez.

Három csoportba sorolhatók azok az emberek akik: – az igazi vegetáriánus nem esznek húst, vagy …

Leave a Reply