Kezdőlap / Egészség és fitness / Vegetarianizmus / Hogy mondják vegánul a brassóit?

Hogy mondják vegánul a brassóit?

A brassói tipikusan húsétel – gondoljuk mi amatőrök. De a finomra pirított húst kihagyva is nagyon ízletes fogás lehet, ha használjuk a fantáziánkat. Na meg az alábbi gombás brassói receptjét.

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • só, bors, majoránna
  • 70 dkg krumpli
  • olaj

A krumplit a hagyományos módon kisütjük. Ha nem szeretünk pepecselni vele, sütőpapíros tepsiben is süthetjük. Ebben az esetben öntsünk egy tálba olajat, sót és fűszereket, majd forgassuk meg benne a hasábra vágott burgonyát. 250 fokon kb. egy óra alatt készül el. Közben kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a zöldborsót és a megtisztított, apróra vágott gombát, ezután ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk, de mielőtt kész lenne, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát is, hogy átvegye az ízeket.

Hogy a húst mivel helyettesítjük, annak csak fantáziánk szab határokat. Ha a zöldségfélék fogyasztása helyett egy kicsit testesebb ételre vágyunk, tofut vagy szóját is használhatunk.

  • 1 db füstölt tofu
  • 0,5 – 1,5 dl olaj
  • 1-2 db vöröshagyma
  • 9 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kakukkfű ízlés szerint

Olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott tofuval és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Ha a hagyma üvegesre pirult, megszórhatjuk kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a tofukockák minden oldala szép piros nem lesz, ekkor összeöntöm a krumplival.

Mindkét változatot feldobhatjuk újhagymás tejföllel, friss salátával vagy savanyúsággal. Jó étvágyat!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vegetáriánus étrend

Vitathatatlan tény, hogy a vegetarianizmus – ha elméleteit, szabályait helyesen és következetesen gyakorolják! – az ...

Hozzászólás