Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A fogyás ellenségei, a kifogások

A fogyás ellenségei, a kifogások

Vannak olyan, gyakran hallott kifogások, amelyek sokszor csak arra jók, hogy megmagyarázzuk magunknak, miért nem vagyunk hajlandók magunkat összeszedni és tenni valamit a fogyásunk érdekében. Lássuk, mit érdemes száműznünk a szótárunkból, hogy könnyebb legyen elkezdeni.
“Nem engedhetem meg magamnak, hogy fitnesszterembe járjak.” Jól hangzik, ha valaki fitnesszterembe jár, és jót is tesz a mozgás, de nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jó formában lehessünk. A lényeg, hogy kerüljük a lustaságot, és kezdjünk el mozogni, égessük el a kalóriákat. Egészen mindennapi tevékenységek megteszik, mint a kutyasétáltatás, lépcsőzés, városnézés, helyben futás.
“A párom ducin szeret.” Az, hogy a párunknak kövéren vagy soványan tetszünk, egy dolog, de ha már az egészségünkről van szó, annak fontosabbnak kellene lennie. Lehet, hogy az ő típusa nekünk nem jó. Ideális esetben a társunkat jobban érdekli az egészségünk, mint az, hogy pont beleillünk-e az ő fizikai ideálképébe. Nagyon jó, ha úgy szeret minket, ahogy vagyunk, de még jobb, ha támogat is bennünket a fogyásban, ha valóban arra van szükségünk.
“Mindenki kövér a családban, biztos a génjeimben van.” Igaz, hogy vannak, akiknél a genetika közrejátszik a hízásban, de a testmozgás egy idő után erősebb tényezőnek bizonyul. A családi háttértől függetlenül van befolyásunk a saját súlyunkra.
“Majd az ünnepek után lefogyok.” Könnyű a diétázást elodázni az ünnepek utánra, de nem a legjobb ötlet. Ha már eleve túlsúlyosak vagyunk, a fogyókúrázás elnapolása oda vezet, hogy csak még nehezebbek leszünk, mert végigesszük a hizlaló hagyományos ünnepi ételsort. Ahelyett, hogy a diétát egészen elhalasztanánk, célszerűbb néhány praktikus megszorítást bevezetnünk már az ünnepek alatt, hogy ha nem is fogyunk, legalább ne hízzunk jobban. Hagyjunk ki például egyféle hizlaló ételt, amit egyébként eszünk, például a tésztát, a sajtot, vagy az édességeket. Mozogjunk kicsit az ünnepi ebéd után, vagy játsszunk a gyerekekkel. Nem csak hogy jobban fogjuk élvezni az ünnepeket, de jó is lesz a lelkiismeretünk, amikor majd mindenki azon fog gondolkodni, hogy adja le a felszedett kilókat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás