Kezdőlap / Divat-szépség / A hajápolás rítusa

A hajápolás rítusa

Mindnyájunknak – férfiaknak, nőknek, gyerekeknek – mosni és kondicionálni kell a hajunkat. Hajunk és fejbőrünk egészségét és egyensúlyát napi tisztítással és kondicionálással tudjuk megtartani. Ezzel a rendszeres rítussal megújíthatjuk és felfrissíthetjük a hajunkat, fejbőrünk pedig megszabadul az elhalt hámsejtektől.
A kémiai anyagokat tartalmazó termékek nem kímélik a hajat, így az nap mint nap ki van téve a szennyezö anyagok és a környezeti stressz hatásainak. A divattól függően hajunkat különböző kezeléseknek vetjük alá, és egészségtelen termékeket használunk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a haj egészségének megtartására milyen sampont és kondicionálót használunk.
A samponokat és kondicionálókat általában a hajtípusoknak megfelelő csoportokra osztjuk. Legyen szó akár normál, akár zsíros, száraz vagy kombinált hajtípusról, a helyesen kiválasztott sampon és kondicionáló javíthatja a haj kondícióját, természetesen egészségessé és gyönyörűvé varázsolva azt.
Nagyon sokféle sampon létezik; ezek lehetnek egyensúlyban tartók (normál hajra és fejbőrre), hidratálók
(száraz hajra és fejbőrre), tisztítók (zsíros hajra és fejbőrre), dúsító samponok (vékony szálú hajra), vagy egyszerűen csak normál és száraz, vagy normál és zsíros hajra ajánlott samponok. Sok sampon hajat erősítő vitaminokat és fehérjéket is tartalmaz. A színélénkítő samponok nagyon népszerűvé váltak. Korpásodást gátló samponok is mindig kaphatók.
A kondicionálók vagy a 2-in-1 samponok egészen hatékonyak, ha kondicionáló hatásuk nem túl erős. Előfordul, hogy egyes termékekben nagyon magas a kondicionáló koncentrációja, ami nehézzé és csapzottá teszi a hajat. Itt minden attól függ, hogy a sampont mennyire szakszerűen készítették. (Ne használjon 2-in-1 sampont, ha zsíros haja van!)
Újabban már igénybe vett hajra is lehet sampont kapni. Valójában ezek a samponok több hidratálót, fehérjét (erősít) és lágyítót tartalmaznak, vagyis mindazokat a hozzávalókat, amelyek a száraz haj ápolásához szükségesek. Egyszerűen csak egy marketinges fogást alkalmaztak azzal, hogy ráírták a címkére, hogy: „IGÉNYBE VETT HAJRA”, „FESTETT HAJRA”, vagy „DAUEROLT HAJRA”.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás