A szénanátha

A szénanátha:

Maga az elnevezés félrevezető: a szénanáthát, nem a széna okozza. Rendszerint virágpor allergiáról van szó, melyet a tavasszal és nyáron a füvek, fák, gyomnövények virágából szálló pollen (virágpor) idézi elő. A pollen hatására a sejtek hisztamint és egyébvegyületeket választanak ki, ez váltja ki az orr váladékozását, az orrmelléküregek elzáródását, a tüsszögést, a szem vörösödését, a könnyezést stb… .A szénanáthának azonban más oka is lehet, például háziporatka, állati szőr, madártoll penészgomba vagy más vegyi anyagok.

Mit ajánl a természetgyógyász?
Késő tavasszal és kora nyáron megelőzésképpen B-vitamin-kúrát tartsunk. Fogyasszunk sok tejterméket, C-vitamint és csökkentsük a finomított cukrok mennyiségét.

Egyéb alternatív gyógymódok:
Akupunktúra: A vastagbél, a tüdő és a lép meridián pontjait ingereljük
Népi gyógyászat: Élesztőtabletták szedése jótékony hatású lehet.

Mit mond asz orvos?
Azokban az évszakokban, amikor sok az allergén, a betegnek antihisztamin-tablettát írhat fel.
A kortizonos inhalálók és orrspray-k csökkentik a hörgők és az orrjáratok nyálkahártyájának gyulladását és duzzadását. Súlyosabb esetekben, vagy amikor a szénanátha különösen zavaró, szteroidtablettákkal vagy tartós hatású kortizon-injekcióval lehet enyhíteni a tüneteken. A szetroidkezelés hosszútávon nem ajánlott, mert nem kívánatos mellékhatásai (aluszékonyság, lelassultság stb… miatt. Néha az allergénnel szemben úgynevezett deszenzitizáló kezelést adnak, de ezt kizárólag szakember végezheti az anafilaxiás sokk kialakulása végett. Lényege, hogy az allergént kis adagokban juttatják be, védőoltás szerű adagokba, így a szervezet megszokja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

1 hozzászólás

  1. A szénanátha,igenis lehet szénától…/Ti.a széna-levágott és szárított fű és fűfélék./ebből a szárítmányból szálló milliárd pollen-részecske,ami kiváltja ezt a fajta túlérzékenységet!/Fizikai szinten.Lelkileg:kit viselek el nehezen a környezetemből?Lehet,hogy magamat?/Más!Csak úgy általában-sok tejterméket?Óh! Sajtot,túrót,kefírt,natúr joghurtot,írót igen!/Semmi ‘ízes bifi’!Nézz utána neten.Azonnal abbahagyod az evését!/Akkor hát mit?Csalán,méz,propolisz,fokhagyma,citrom,és”jó só”!/NaCl min.96.5%!/Vm.’Ezüst-víz’;inni és permetezni is.Ill.:pihenés,nyugalom,csend…Most megteremtheti otthonában a kiváló gyógyhatású sós-tengeri mikroklímát:sószoba,sósarok kialakítása sótéglával! Fantasztikus baráti áron!Info:06/30-368-3879 Csak most,csak önnek!

Hozzászólás