Kezdőlap / Tisztítókúrák / A tisztítókúra

A tisztítókúra

A tél folyamán általában több, és magasabb szénhidrát tartalmú táplálékot veszünk magunkhoz, és a hideg idő miatt az átlagnál kevesebbet mozgunk, ami testsúlynövekedéshez vezethet. Tavasszal ezen segíthet a tisztítókúra.

A test tisztítja önmagát folyamatosan éjjel nappal. Szervezetünknek saját szűrőrendszere van, a máj, a vese, a nyirokmirigy, valamint a vastagbél, amelyek semlegesítik a szervezetbe bekerülő méreganyagokat. Amennyiben egészségesen táplálkozunk, és rendszeresen mozgunk, elvileg nincsen szükség külön méregtelenítésre, tisztítókúrára.

Azoknak, akik több kilót is felszednek az ünnepek alatt, a legjobb megoldás egy hosszabb távú fogyókúra, amihez egy tisztítókúra jó kiindulópont lehet.

A fogyókúrát sok esetben összekeverik a tisztítókúrával. A fogyókúra lényege a tisztítókúrával szemben, a súlyvesztésen van és nem a méregtelenítésen. A tisztítókúra lényege, hogy a méregtelenítés hatására javul az anyagcsere, ami kihat a táplálék feldolgozására, valamint a testsúlyra is.

A legfontosabb, hogy a célok reálisak legyenek, ne elérhetetlenek, mert a folyamatos kudarcok miatt kedvünket veszthetjük a fogyókúra vagy tisztítókúra során, és csalódni fogunk. Nem lesz kedvünk sem folytatni, sem újra kezdeni. A népszerű, divat diétákkal csínján bánjunk, mert nem biztos, hogy nekünk való, az éppen kiszemelt diéta. A gyors fogyással jojó effektust idézhetünk elő a szervezetnél, ami azt jelenti, hogy az elvesztett kilókkal lecsökkent testsúlyúnkat nem tudjuk megtartani és rövid időn belül visszahízzuk őket, sőt akár több is lehet a testsúlyunk mint a fogyókúra előtt. Ne feledjük, hogy minden ember más, és valószínűleg nem válhat be minden embernek, ugyan az a kúra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Leave a Reply