Kezdőlap / Tisztítókúrák / Méregtelenítés profin

Méregtelenítés profin

Az ember életében néha úgy adódik, hogy valami belső dolog arra késztet minket, hogy megújítsuk a környezetünket és magunkat is. Ilyenkor sok energiára van szükségünk a feltöltődéshez, ezért elkezdjük keresni a lehetőségeket a megújulásra.

Első lépés általában egy (tavasszal ez pont aktuális is) nagytakarítás szokott lenni. Ez pozitív hatással van a lélekre is, ami ösztönzi az embert, hogy a szervezetét is megtisztítsa. A megtisztulás alapja a méregtelenítés és a rendszeres mozgás, ami a szervezet megújulásához vezethet.

Melyik kúrát válasszuk
A kiválasztásnál ügyeljünk arra, hogy milyen az életmódunk, fizikai állóképességünk, egészségi állapotunk, és milyenek az étkezési szokásaink. Ne vágjunk bele olyan kúrába, ami a reklámok miatt tetszik, vagy azért mert valaki azt ajánlotta. Járjunk utána a dolgoknak, és magunkra szabva találjuk meg a megfelelő tisztító kúrát.
A méregtelenítő kúra ne a lemondásokról szóljon, mert akkor kudarcra vagyunk ítélve, csak olyanba vágjunk bele, amit végig is tudunk csinálni. Ha a kúra alatt őrlődünk, idegeskedünk, és nem érezzük jól magunkat, azzal többet is árthatunk a szervezetünknek, mint amennyit a kúrával nyerünk.

Mikor végezzük a méregtelenítést
Minimum évente két alkalommal érdemes, tavasszal és ősszel egy-egy tisztító kúra. Alkalmanként az egy hetes méregtelenítő kúrát javasolják a teljes megtisztuláshoz, bár erről más vélemények is vannak. Naponta 2-3 liter folyadékot is el kell fogyasztani, ami lehet akár ásványvíz, de gyümölcslé vagy zöldséglé, esetleg tea. A nap egy pohár gyümölcslével kezdődhet, amit valamilyen könnyed testmozgás (például séta) kövessen, este pedig zöldséglével zárjuk napot. Részesítsük előnyben, a szabadban űzhető testmozgásokat.

A tisztítókúra után, új energiákkal feltöltődve tudunk majd belevágni a nyárba, ami nemcsak a testnek, de a léleknek is jó.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Hozzászólás