Abádszalók

Abádszalók a Tiszát és a Tisza-tó környékét ismerők kedvenc kikapcsolódási és pihenési helye. Egész évben sok programot talál az ide látogató, de nyáron a szabadtéri programok megsokszorozódnak. Ezek a programok (kulturális és sport programok, vízifocipálya) az idelátogatók aktív kikapcsolódását és a szabadidő eltöltését garantálja. Abádszalók a fürdőzés és a vízi sport kedvelőinek kedvelt területe. Amely terület a Tisza-tó 14 négyzetkilométeres déli része. Az Abádszalóki öbölben a motoros vízisport (kijelölt jet-ski pálya) eszközök használata engedélyezett.

Abádszalóki Babamúzeumban az idelátogató megtekintheti a Kárpát-medencéből származó népviseleti ruha költeményeket. A babák száma kettőszáz feletti és a méretűk átlag 50 cm-es. Valamint a föld jó néhány országának népviseletét.

A Tisza-tó és Abádszalók vonzáskörzetében évszakoktól függően sok állatfaj (halászsas, fekete harkály, függőcinege, vándorsólyom, jégmadár, fekete gólya, kerecsensólyom, rétisas, nagy fakopáncs, barkóscinege, barna kánya, vörösnyakú lúd, nagy őrgébics, örvös légykapó, kerecsensólyom, bölömbika, , kerti rozsdafarkú, stb.) megfigyelhető.

A horgászat szerelmeseinek is kedvelt helye Abádszalók, ugyanis a Tisza és Tisza-tó halállománya majd az összes Magyarországon ismert halfajtát felvonultatja.

A lovaglást és a kerékpáros túrát kedvelőknek a környék ideális ugyanis a Tisza-tó körül kerékpárút van kiépítve. A lovaglás szerelmeseinek a környék tanyái és lovas táborai adnak emlékezetes lehetőséget a lovaglásra és túrázásra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajógyári-sziget ,vagy ahogy ma ismerik Fesztivál- sziget

A Hajógyári -sziget a Duna hordalékából jött létre, az 1651. és az 1654. folyamkilométer között. …

Abádszalók

Abádszalók , Jász- Nagykun- Szolnok megyében található a Tiszafüredi kistérségben. A Tisza tó partján fekszik a Tisza mellett , és a Tisza -tó egyik legjelentősebb fürdővárosa és nagyon jelentős turisztikai város is egyben. Az egyik leghíresebb programjuk a nagyon hatalmas ismertséggel rendelkező Abádszalóki nyár ahol évről évre rengeteg program megtalálható már több éve. Az Abádszalóki – nyár nevezetű programon rengeteg koncert , disco , rendezvény , filmfesztivál és kertmozi várja az oda látogatókat és a programok általában mindig ingyenesek , így rengeteg kirándulónak , nyaralónak ad otthont ez a rendezvény. A város legfőbb turisztikai vonzereje a strandjában rejlik , ez a strand a Tisza – Tó . Rengeteg programon lehet itt részt venni , a fürdőzésen kívül , rengeteg vízi sport várja az ide látogatókat , nagyon jó természeti adottságok , nagyon jó vízi élővilág , növényzet várja az ide látogatókat . Lehet horgászni , megkerülni a Tisza tavat biciklivel egy 64 kilométeres túra keretében. A strand mellett rengeteg vendéglátó hely , büfé , különféle éttermek , amelyek nem csak magyar , hanem külföldi , kínai , francia konyha ízvilága közül válogathatnak az ide látogatók . Található itt rengeteg kulturális látnivaló is , emlékművek , múzeumok , szobrok . Rengeteg vízi sportot is lehet itt űzni , kenuzni , motorcsónakozni , vízi ejtőernyőzni és egyéb sportok . Rengeteg hotel , apartman és vendégház található itt . Rengeteg fesztiválnak ad otthon Abádszalók , úgy mint motoros találkozó , váltó futás , böllérverseny , kompérfesztivál ,homokfoci torna . Mindenkinek érdemes ellátogatni ebbe az üdülő paradicsomba

Ezt mindenképpen olvasd el!

Izrael híres vizei

Ki ne hallott volna már a világ legmélyebben fekvő taváról a Genezáreti-tóról, vagy másként a …

Leave a Reply