Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Amit éhezés nélkül is megtehetünk a fogyásért

Amit éhezés nélkül is megtehetünk a fogyásért

Könnyen azt hihetjük a divatos fogyókúrák hallatán, hogy csak úgy lehet fogyni, ha valamilyen szigorú diétát követünk és eljárunk az edzőterembe vagy csodaszereket szedünk, de igazából a fogyás nagyon jó üzlet. Sok olyan dolgot csinálunk, amitől meghízhatunk, és ha felhagyunk velük, fogyunk. Ezek persze nem oldják meg a súlyproblémát egyik napról a másikra, de segítenek a fogyásban és megvédenek a visszahízástól. Legalább öt dolgot tehetünk a jó cél érdekében.
1. Hagyjunk fel a cukros, szénsavas üdítőkkel. Ha csak enyit teszünk, már attól szinte biztos, hogy fogyni kezdünk. A legjobb, ha csak vizet iszunk, semmi üdítő, tej, kávé vagy fekete tea. Egy-két hónapon belül fogyni fogunk, és ha kitartunk, akkor még tovább is.
2. Csökkentsük a tejtermékek bevitelét. A tejtermékek többsége nagyon sok zsírt tartalmaz, és egy csomó más élelmiszerben is megtalálhatóak. Ha kevesebb olyan ételt fogyasztunk, amiben tejtermék van, akkor könnyebben kezdünk el fogyni.
3. Ha autóval járunk, parkoljunk minél messzebb a céltól. Így kicsit gyalogolunk is. Ha tömegközlekedéssel járunk, akkor még könnyebben megoldhatjuk, hogy kicsit többet járjunk.
4. Ne együnk este 6 óra után. Amit ezután eszünk, az már csak elraktározódik rajtunk zsír formájában.
5. Ha egyébként egészségesek vagyunk, nem fog ártani, ha kihagyunk egy étkezést. Ha többet eszünk, mint amennyire szükségünk van, mert sokszor étkezünk egy nap, akkor a test egész nap jelzéseket fog küldeni, hogy éhes. Sokszor ez nem az éhség, hanem a megszokás miatt van így.
Ezek a javaslatok azoknak szólnak, akik felnőttek, nem idősek és nincsenek egészségi problémáik. A fogyás függ nemtől és anyagcserétől is, de ezek az ötletek ezektől függetlenül is működnek. Legjobb eredményt akkor érhetünk el, a mindegyiket betartjuk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás