Kezdőlap / Egészség és fitness / Apiterápia, gyógyító anyagok a méhkaptárból

Apiterápia, gyógyító anyagok a méhkaptárból

Api szó jelentése méz, a terápia a gyógyítás, az apiterápia a mézzel történő gyógyítást jelenti.
Minden olyan anyag, amit a méhek a méhkaptárban előállítanak az emberek számára gyógyító hatással bírnak, Ezek a természetes anyagok, egyrészt az egészség megóvására szolgálhatnak, más részt, több betegséget hatékonyan gyógyítanak. Az emberi szervezet számára nagyon egészséges anyagok.
A méhek sok dolgot készítenek a mézen kívül. A méz a legismertebb, de számos olyan termék létezik, melyet a méhek a méhkaptárban állítanak elő. Ezek olyan hatóanyagokkal rendelkeznek, melyek erősítik az immunrendszert, rendszeresen fogyasztva nagyban hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.

Apiterápiás termékek

Méz
A méz ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, enzimeket, illóolajokat tartalmaz. A magas enzimtartalmának köszönhetően antibiotikus hatása jelentős. A lépes mézben viasz található, mely a méz hatását fokozza.

Méhpempő
A méhpempő egy fehérjekoncentrátum, a méhek hormonváladéka. Ezzel a fehérje koncentrátummal táplálják a méhek a méhkirálynőt élete végéig. Ettől a tápláléktól lesz a méhkirálynő sokkal nagyobb, mint a több méh. Az emberekre roboráló hatása van (testsúly növelő hatású), legyengült szervezetek esetén teljesítményfokozó hatása jelentős.

Méhméreg:
Ez a méreganyag csak egyes virágporokban és a méhek vérében található. Nagyon hatékony ideghártya gyulladás, reuma, idegzsába sokizületi gyulladás kezelése.

Méhkenyér
A méhkenyér vasat, magnéziumot, cinket és sok K vitamint tartalmazó virágpép.

Propolisz:
A propolisz egyes növények és a nyárfafélék rügyeiből származó anyag, melyet a méhek rögzítésre, ragasztásra használnak. Ha a méhek megölnek egy olyan bogarat, állatot, amely a kaptárba került, azt propolisszal vonják be. Ez a fertőzések elkerülése miatt fertőtlenítés céljából teszik.
A propoliszban található viasz, balzsam, ásványi anyagok, illó olajok és gyanta.
A propolisznak jelentős a gyulladás csökkentő és erős fájdalomcsillapító hatása.

Virágpor
Az apiterápiás termékek között nagyon fontos szerepet tölt be a virágpor. Méhek számára fontos energia forrás, de az emberek számára is nagyon értékes anyag. Magas ásványi anyag tartalma van és jelentős vitamin forrás a szervezetnek. A szívizmot erősíti, elősegíti a vérképzést, serkenti az anyagcsere folyamatokat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply