Kezdőlap / Építőipar / Megújuló energiák / Az “újragondolt” Föld

Az “újragondolt” Föld

Az élőlények energiát használnak – elsődlegesen az életben maradáshoz, másodlagosan az egyre kényelmesebb életben maradáshoz. Persze az egyre kényelmesebb életben maradáshoz szükséges energiakiaknázás az ember privilégiuma. A növények, állatok alkalmazkodnak a természet adta energiaforrások változásaihoz. Az ember már régóta felülírja a természetet. Van, ami korlátlanul van, ami korlátozott mennyiségben található meg. Persze ami véges bármennyi is legyen belőle, előbb utóbb elfogy. Többet használunk belőle, mint amennyit Földünk újratermelhetne. A készletek tehát kifogynak. Ezért mindannyiunk közös célja, sőt feladata a környezettudatos élet. Ide tartozik például a szelektív hulladékgyűjtés. Egyszerű és nagyszerű, szóval újrahasznosítunk. Megújuló energiának nevezünk minden olyan energiaforrást, amelynek használata nem befolyásolja károsan a természetben található készleteket. Sőt kiaknázási lehetősége mennyiségileg nem korlátozott, hiszen újratermeli önmagát. Ennek alapján, persze akár a kőolaj is lehetne megújuló energia, ha kiaknázása és felhasználásának üteme nem lenne sokszorosa – időben és mennyiségben – az újratermelődésének. Tehát az emberiség gyorsabb, mint bolygónk a Föld. Lehetőségeink vannak :
1. Bolygót váltunk, már régóta dolgozunk az Universum meghódításán, bár túl messzire még nem jutottunk –sehol sem vagyunk.
2. Maradunk itt a Földön és jobban odafigyelünk arra, amink még van. Már családon belül is elkezdhetjük a gyerekneveléssel.
3. Van szél, vannak a tengerek a nagy hullámaikkal, vannak a folyók a sebes sodrásukkal, a Föld a belső hőjével (geotermikus energia), a Nap hatalmas energiájával és sok más, amit emberi intelligenciánk segítségével hasznosíthatunk, azért, hogy ne kelljen lemondanunk a már megszokott kényelmünkről (bioüzemanyagok).

A lényeg, hogy legyen jövője az emberiségnek, hiszen kifogyóban lévő energiaforrásainkkal együtt mi emberek is elfogyhatunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szélenergia hasznosítása

Napjaink egyik égető problémája a környezet szennyezés. Ennek egy elég jelentős része az energia termelés …

Hozzászólás