Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Búcsú a zsírpárnáktól

Búcsú a zsírpárnáktól

Dr. Weil nevéhez fűződik az alábbi fogyókúrás program, amely elsősorban azt tartja szem előtt, hogy ne változtassuk meg drasztikusan étkezési szokásainkat, haladjunk fokozatosan. Ez nem egy villámdiéta, inkább egy teljesen új életmódra való áttérés előkészítője, amelynek lényege, hogy az elért súlyt könnyedén meg is tudjuk tartani, miközben egészségesek, és energikusan vagyunk.
Ehhez Dr. Weil kétféle tudományt, a hagyományosat és az alternatív lehetőségeket is figyelembe vette, és a kettőt ötvözve alkotta meg diétás tervét. A túl hirtelen leadott kilók általában nagyon gyorsan vissza is kúsznak, sőt, akár sokkal több súlyt szedünk vissza a diéta után, hiszen a szervezet úgy gondolja, hogy fel kell készülnie egy újabb diétára, és ezért elkezdi raktározni a bevitt tápanyagokat. Éppen ezért heti 0,5-1 kg-ál több súlyleadás nem javasolt, amihez pontosan meg kell válogatni mit eszünk és milyen arányban, hogy raktározás helyett a szervezet normálisan működő anyagcserével, rendesen működjön. A lényeg tehát az egyensúlyon van, a szénhidrátok, fehérjék zsírok egyensúlyán, természetesen betartva a mértékletességet.
Dr. Weil kategorizálta az ételeket, így a nem fogyaszthatóba sorolta például a vörös húst, a finomított szénhidrátokat, illetve a tejtermékeket, mivel ezek a megterhelőek a szervezet számára, akadályozzák a jól működő emésztést. A fehérjefogyasztásban is mértéket kell tartani, ha kevesebbet fogyasztunk belőle, akkor a szervezetnek kevesebb kalciumra lesz szüksége, így a tej kiiktatható, vagyis helyettesíthető pl. brokkolival, szójatejjel, szezámaggal, tengeri zöldségekkel. A napi étkezések során elfogyasztott táplálék kb. 50-60%-ának kell szénhidrátnak lennie, kb. 30%-ban zsíroknak, és kb. 10-20% marad a fehérjéknek. És iktassunk be rendszeres mozgást is, hogy fokozzuk a diéta hatékonyságát.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás