A legtöbb fogyókúra nagy hátránya, hogy megfosztja a fogyni kívánót az étkezés élvezetétől. Az alábbiakban ismertetett 3 hónapos diéta merőben más szisztémát követ, hiszen engedélyezi az addigi étkezési szokásaink nagy részét. Annyi bizonyos, nem kell majd éhezni és íztelen élelmet fogyasztani. Ezt az újfajta diétát amerikai sportorvosok fejlesztették ki, mely …
Érdekel a cikk folytatása? »Az élelmiszer szerepe
A szervezetünkbe jutó tápláléknak többféle feladata is van: elsődlegesen energiát biztosít nekünk, ami szükséges az életfunkciók fenntartásához, valamint a mindennapi teendőink elvégzéséhez. Lehetővé teszi a fejlődést valamint a növekedést, és mindemellett még védelmet is ad szervezetünknek, sőt a szükséges szállítóanyagot és oldószert is ez biztosítja. Az életünk fenntartásához és a …
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyókúrás tanácsok
Az emberiség java részét nap mint nap foglalkoztatja saját külseje, ideális súlyának megszerzése, majd megőrzése, valamint a fittség kérdése. Azon módszerek ismerete, melyekkel ezek a célok viszonylag kevés fáradozással elérhetők szintén fontos tényezők az életben. Előfordulhat azonban – már kora reggel – egyetlen pillantás a mérlegre vagy a tükörbe, és …
Érdekel a cikk folytatása? »Túlsúly csökkentés
Az evés életfenntartó funkció, ám manapság az élelmiszer-kínálat a gazdaságilag fejlett régiókban rendkívül, már-már feleslegesen gazdag. Ez a tény, valamint a sokoldalú választék egyaránt folyamatos evésre buzdít, sokszor még a kiapadt pénztárca ellenében is. A hatalmas üzletek roskadásig pakolt polcai még inkább növelik az éhségérzetet. Nehéz ellenállni, ezért mindenféle, laktató, …
Érdekel a cikk folytatása? »Zöldségek hűtőzése
Az élelmiszereket már régóta tartósítják, tárolják hűtött állapotban. Az eszkimók évszázadok óta jeget használnak a hal és a hús tárolásához. A legújabb időkben olyan hatékony berendezéseket állítottak elő, amelyek kis helyen elférnek, rendkívül egyesterük, és a legtöbb háztartásban lehetővé teszik az élelmiszerek mélyhűtését. A háztartási mélyhűtők szekrények segítségével rendkívül leegyszerűsödik …
Érdekel a cikk folytatása? »Előfőzés (blansírozás)
Házi fagyasztáskor ugyanúgy kell blansírozni, mint a konzervgyárakban szokásos, csak kisebb mértékben. A blansírozandó zöldséget felaprítjuk a kívánt darabokra, majd adagonként szűrű kanálba tesszük, és 2-3 percig forró vízbe mártjuk. Ezután kivesszük, és hideg vízben lehűtjük, a vizet lecsurgatjuk róla és becsomagoljuk. Ezt az eljárást a konzerv ipar már régen …
Érdekel a cikk folytatása? »Keleti szakácsművészet
Hagyományos a keleti népeknél, hogy egyszerre sokfélét főznek, és sokféle fűszerrel ízesítenek. Mint általában, ebben is nagyon ügyelnek a pozitivitásra: az étel, mondják, akkor sikerül igazán jól, ha a főzés pozitív hangulatban történik. Ugyan csak nagyon ügyelnek a tiszteságra, higiéniára. Már főzésközben fenséges illat terjeng. Egy-egy tálaláskor 6-8 ételféleség kerül …
Érdekel a cikk folytatása? »Az élelmiszer allergia
A legtöbb ember számára a tejtermékek és a gabonapelyhek fogyasztása nem okoz problémát. Túlérzékeny immunrendszerrel rendelkező egyéneknél azonban a bennük található anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki. Allergiás reakciót gyakorlatilag bármilyen élelmiszer kiválthat, de bizonyos élelmiszerek gyakrabban okoznak ilyen jellegű problémákat. Jól ismert, hogy a búza, a tehéntej, a kagyló, a …
Érdekel a cikk folytatása? »Visszatérő gyakori allergiafajta: Ételallergia
Bár sok ember rosszul bír bizonyos ételeket, a valódi ételallergia (amely akár halálos is lehet) nem olyan gyakori, mint ahogy azt gondolnánk. Sokaknak van viszont intoleranciája bizonyos ételek iránt, amely kellemetlen tünetek kialakulását jelenti az adott étel fogyasztása után.Az ételallergiások száma folyamatosan nő, a felnőttek körülbelül 2 százaléka, a gyermekek …
Érdekel a cikk folytatása? »