A fokhagyma már az időszámításunk előtti negyedik évezredben is használatos volt gyógyításra az ókori Egyiptomban, Rómában, Görögországban. Igen népszerű gyógynövény, nem véletlenül: csökkenti például a koleszterinszintet, rákmegelőző, jó fertőzések ellen, még a fogyásban is segíthet. A fokhagymában allicin található, ami kéntartalma miatt antibakteriális hatóanyag. Az allicin csak abban az esetben …
Érdekel a cikk folytatása? »Az egyénre szabott, individuális fogyókúra
Az egyénre szabott, individuális fogyókúra érdekében meg kell határozni hozzávetőlegesen a fogyókúrázó alapanyagcseréjét (mely férfiakban magasabb, mint nőkben), hogy a diéta idején ne csökkentsük az energia bevitelt ez alá az érték alá. Érdemes diétás naplót vezetni, amelynek adatai alapján figyelembe kell venni majd a megelőző étkezési szokásokat, a fogyókúrában résztvevő …
Érdekel a cikk folytatása? »Olcsó és hatékony: a citrom
Gondolta volna? A citrom, mint fogyókúrás „eszköz”? A válasz: igen. Ez az apró gyümölcs, aminek még beszerzése sem kíván emberfeletti megpróbáltatásokat, hatékony eszköze lehet az alakformálásnak. Egy hét alatt akár 2 kg feleslegtől is megszabadulhatunk általa. A diéta alkalmazásával formásabbá teheted alakodat, egészen rövid idő alatt. A módszer alapja a …
Érdekel a cikk folytatása? »Kiknek ajánlott a VLCD diéta?
A VLCD diéta egy igen alacsony energiájú fogyókúrás módszer. A lényege az, hogy a fogyókúrázó nem fogyaszt napi 600-800 kalóriánál nagyobb mennyiségű ételt. A testsúly vonatkozásában azok jönnek szóba, akiknek 40-100 százalék testsúlyfeleslegük van, amely körülbelül 31-44 közti BMI-nek felel meg. 100 százalék feletti testsúlytöbbletnél is szóba jöhet VLCD, ha …
Érdekel a cikk folytatása? »Mit is értünk diéta alatt
A mai kultúrnépeknél általános a túlsúly. Ez a jelenség az abnormális elhízástól a teltkarcsú figuráig minden árnyalatában megtalálható. Ez alapjaiban nemcsak a rosszul összeállított étkezés eredménye; hanem a helytelen életszokásokkal és az egyre kevesebb mozgást igénylő életformával jár együtt. Eltérni a normális polgári konyhától egy meghatározott időre, s a diéta …
Érdekel a cikk folytatása? »VLCD étrend
A VLCD a Very Low Calorie Diet, vagyis az igen alacsony energiájú étrendet jelenti. Alacsony kalóriájú étrendnek nevezik a napi 800 kalóriánál, mások szerint a napi 600 kalóriánál kevesebb energia bevitelt. E diétának két elterjedt formája van. 1. Főleg fehérjebevitel állati eredetű élelmiszerekkel, mint amilyenek a hús, a hal, a …
Érdekel a cikk folytatása? »A fogyókúrázás buktatói
Az olyan diéták, amelyek gyors fogyással kecsegtetnek, különösen pedig az ezt ígérő fogyókúrás szerek számos buktatót rejtenek magukban. Úgy érezhetjük például, hogy megfosztjuk magunkat valamitől. A különböző diéták egyes ételcsoportokat tiltanak, mint a szénhidrátok vagy a zsírok, ami hosszú távon nem egészséges, mert kiegyensúlyozatlan táplálkozáshoz vezet. A mértékletesség a legfontosabb. …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan fogyjunk le?
Napjainkban ezerféle fogyókúrás csodamódszer létezik. A tablettáktól a szétválasztó diétákon át rengeteg megoldást kínálnak. A végeredmény azonban mindig az, hogy hosszútávú eredményt nem lehet elérni életmódváltás nélkül. Ez mit is jelent? Azt jelenti, hogy módosítani kell táplálkozási szokásainkon és több mozgást kell beiktatni. Egyik nehezebb, mint a másik, de mégis …
Érdekel a cikk folytatása? »Só, a fogyókúra ellensége
Sok fogyókúrázó meglepetten és csalódottan áll a mérlegre, amikor azt tapasztalja, hogy hiába minden próbálkozás, csak nem apadnak azok a plusz kilók. És ez gyakran a só fogyasztásra vezethető vissza, hisz nem könnyű lemondani arról, ami olyan finommá varázsolja ételeinket, de ne feledkezzünk meg róla, hogy a túl sok nátrium …
Érdekel a cikk folytatása? »Előzzük meg a téli zsírpárnákat!
A téli hónapok során könnyen ellustulunk. Szívesebben maradunk otthon és több meleg ételt fogyasztunk. Ezalatt észrevétlenül felkúsznak a kilók, ezt igen sokan tapasztalják. Egy kis odafigyeléssel el tudjuk kerülni a téli zsírpárnák felrakódását. 1. Ne együk tele magunkat nehéz ételekkel. Hajlamosak vagyunk elraktározni a sok krumplit, sajtot és társaikat, hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »