Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A fogyókúrázás buktatói

A fogyókúrázás buktatói

Az olyan diéták, amelyek gyors fogyással kecsegtetnek, különösen pedig az ezt ígérő fogyókúrás szerek számos buktatót rejtenek magukban.
Úgy érezhetjük például, hogy megfosztjuk magunkat valamitől. A különböző diéták egyes ételcsoportokat tiltanak, mint a szénhidrátok vagy a zsírok, ami hosszú távon nem egészséges, mert kiegyensúlyozatlan táplálkozáshoz vezet. A mértékletesség a legfontosabb.
Gond, ha lefogyunk ugyan, de nem tudjuk megtartani a súlyunkat. Az olyan diéták, amelyek szigorúan megszabják az alacsony kalóriabevitelt vagy a fogyasztható ételek csoportját, vagy amelyek csak speciális félkész és kész ételeken alapulnak, könnyen lehet, hogy csak rövid távú súlyvesztésre alkalmasak. Különösen, ha elértük a kívánt súlyt, arra viszont nincs tervünk, hogy hogyan tartsuk azt meg, a kilók könnyen visszaszöknek.
Fogyókúra után sokszor úgy tűnik, könnyebben hízunk. Amikor nagyon szigorúan vesszük, hogy mit fogyaszthatunk, az anyagcserénk átmenetileg lelassul. Ha aztán újra a szokásos módon kezdünk enni, újra hízunk is mindaddig, amíg az anyagcserénk helyre nem áll.
Előfordul hogy megszakítjuk a fogyókúrát, és elbátortalanodunk, nem merünk újra belevágni. Csak azért, mert kísértésbe estünk, az nem jelenti, hogy minden erőfeszítésünk hiábavaló volt. Az egészséges étkezést tartsuk szem előtt, néha egy kisebb bűnözés miatt nem fog összedőlni a világ.
Ha fogyókúrázunk, könnyen lehet, hogy elszigetelve érezzük magunkat, és kerüljük az olyan társas helyzeteket, amikor evésre kerül sor. Ha vendégségben csak olyan ételeket adnak, amelyek nincsenek a speciális diétánkban, valahogy fel kell találnunk magunkat.
Lehet, hogy hamarabb fogy el a pénzünk, mint a kilóink. A speciális fogyókúrás italok, ételek, szerek meglehetősen sokba kerülhetnek, hosszú távú alkalmazásra pedig sok nem alkalmas. Az is elkeseríthet bennünket, hogy a reklámban valaki például 18 kilót fogyott két hónap alatt, nekünk viszont nem sikerült. Sok termék gyártójának az ígérete nem reális. Ne veszítsük el a kedvünket, próbáljunk elérhető célokat kitűzni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás