Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan fogyjunk le?

Hogyan fogyjunk le?

Napjainkban ezerféle fogyókúrás csodamódszer létezik. A tablettáktól a szétválasztó diétákon át rengeteg megoldást kínálnak. A végeredmény azonban mindig az, hogy hosszútávú eredményt nem lehet elérni életmódváltás nélkül. Ez mit is jelent? Azt jelenti, hogy módosítani kell táplálkozási szokásainkon és több mozgást kell beiktatni. Egyik nehezebb, mint a másik, de mégis csak ez hozhat hosszútávú eredményt.

Vannak olyanok, akik szívesen sportolnak, mozognak, azonban a finom falatokról nem hajlandóak lemondani. Nekik rossz hír az, hogy a sok mozgás feltétlenül szükséges a fogyáshoz, azonban messze nem elég. Ugyanis a mozgás során elveszített energia mennyisége jóval kisebb, mint amennyire gondolunk. Például egy közepes intenzitású 1 órás torna során 500 kcal-t égetünk el, ami kb. 1 db túróstáska elfogyasztásával már vissza is szerezhető. Vagy például 1 óra kocogással (7, 5 perc/ km) 400 Kcal-t égetünk, ami 2 db tojásból készült rántotta és egy darab üres kiflivel ér fel.

Ezeket figyelembe véve azt mondhatná az ember, hogy akkor inkább diétázom, a mozgást meg hagyjuk. A rossz hír azoknak, akik nem szeretnek mozogni, hogy ha csak diétázik az ember és nem mozog mellette, akkor az izmok is “eltűnnek” róla. Így aztán a végeredmény egy vékonyabb, de formásnak egyáltalán nem mondható test lesz.

Egy szóval vesd bele magad a mozgásba és a diétába is! Vegyél fel új jó szokásokat, élj aktívabb életet és el fogod érni a kívánt testtömeget illetve testalkatot. Járj többet gyalog kocsi helyett, használd a lépcsőt lift helyett, válaszd a kevésbé hizlaló ételeket a zsírban tocsogók helyett! A recept ennyire egyszerű!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

1 hozzászólás

  1. tornyosikrisz

    Tömör, de korrekt írás; eléggé darázsfészek és állandóan aktuális téma. Igazat adok a cikkírónak, a mozgás nagyon fontos, a helyes táplálkozás pedig már fél siker. Azonban én azt mondom, hogy nem is a kalóriák számolgátásának kell lennie az elsődlegesnek, hanem a fehérje, szénhidrát és zsírtartalmú ételek megfelelő összálíításának, elosztásának és minőségi fogyasztásának ;)

Hozzászólás