A tejfehérje fő alkotórésze, a kazein egyeseknél allergiás reakciót idézhet elő, míg a tejcukor (vagy laktóz) érzékenységet vélt ki. A lakóz toleranciában szenvedő emberek szervezetében nem termelődik elegendő mennyiség a laktóz nevű emésztőenzimből, ezért a tejcukor lebontatlanul a vastagbélbe kerül, és a problémák ekkor kezdődnek: a bélgázképződés fokozódik, illetve hasmenés …
Érdekel a cikk folytatása? »Vegetáriánus ételek
Itt a nyár, a melegben könnyebb ételekre vágyunk. A piacokon megjelentek a nyári zöldségfélék, amelyeket már nem melegágyas termesztésből árulják a kereskedők, mint pl. a cukkini, a paradicsom, stb. Két könnyen elkészíthető nyári étel receptje: Cukkini rakott Felkarikázunk két nagyobb cukkínit, besózzuk, és lisztbe-tojásba forgatjuk, majd kisütjük. Felkarikázunk öt nagyobb …
Érdekel a cikk folytatása? »Zöldségpakolások zsíros bőrre
Zsíros bőrünk ápolására vitamindús, klorofillban gazdag zöldségeket használjunk. Ezeknek a zöldségeknek a lereszelt vagy összetört húsa,illetve kifacsart leve a legmegfelelőbb. A paradicsom tonizál és frissít. Kiválóan alkalmas a sápadt rossz vérkeringésű bőr ápolására. Ha érzékeny a bőrünk keverjük össze a a paradicsom levet, túróval vagy főtt burgonyával. A petrezselyem és …
Érdekel a cikk folytatása? »Paradicsomos-mozzarellás sült tészta
Az olasz konyha tésztaételei méltán híresek világszerte. Egyszerű és gyorsan előkészíthető alapanyag, ízesítése és formája változatos és ízlésesebbnél ízlésesebb módon tálalhatjuk. Az a típusú sült tészta, melyet most szeretnék bemutatni, igazán olcsó, laktató és finom ebéd az egész család számára. Alapanyagait tekintve tipikusan olasz étel és Olaszországban nincs olyan család, …
Érdekel a cikk folytatása? »Főszerepben a zsenge, ropogós cukkíni
Egy finom, paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos-csirkés ragut egészítsünk ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkínivel. A piacon zsenge, apró cukkíniket lehet kapni, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a finom, zsenge, ropogós zöldségeket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkínit nem tehetünk a családunk elé, ezért kicsit csaljunk. A női praktika segítségével álcázzuk. …
Érdekel a cikk folytatása? »Pizzakészítés otthon
Nem csak az olasz konyha szerelmesei rajonganak a pizzáért. Szinte minden korosztály kedveli ezt az otthon is elkészíthető finomságot. Nem túlzás azt állítani, hogy a pizzát valóban a világ minden táján ismerik az emberek. Az igazi olasz pizzán valójában igen kevés a feltét és a tésztája nagyon könnyű és vékony. …
Érdekel a cikk folytatása? »Különleges zöldséges saláták
Fejes saláta almamártással 2 fej salátát alaposan megmossunk és kisebb darabokra vágjuk. 2 almát meghámozunk, megreszeljük és elkeverjük 2 dl joghurttal, kevés citromlével, borssal, pici cukorral. Ebbe a mártásba forgatjuk bele a salátát és 1-2 órára hűtőben érleljük. Paradicsomsaláta fűszeresen 8-10 szem paradicsomot cikkekre vágunk és megsózzuk. A petrezselymet finomra …
Érdekel a cikk folytatása? »Az olasz tonhalfasírt
Olaszországban a friss tonhal és a kardhal húsának keverékéből tipikus olasz fűszerezéssel a nálunk ismert fasírthoz hasonló húsos falatot készítenek. A gombócokat paradicsommártásban tálaljuk és tésztát kínálunk hozzá. A mártás összetevői és elkészítése hasonlatos bármely olasz paradicsommártás készítéséhez. Finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát olívaolajon megpirítunk, de vigyázzunk, oda ne égjen. Miután …
Érdekel a cikk folytatása? »A paradicsom szerepe a fogyásban
Közismert, hogy a paradicsom számos vitaminban ás ásványi anyagban gazdag, így élen jár a szervezetben képződött salakanyagok eltávolításában, és az alábbi diéta során eltüntethetjük az összes túlsúlyunkat, úgy hogy nem kell amiatt aggódnunk, hogy a kilók visszatérnek, és még éheznünk sem kell a fogyókúra alatt. Tehát a program elsősorban azoknak …
Érdekel a cikk folytatása? »Bárányhúsos muszaka
Ezt az ételt kimondottan ünnepi fogásként, ínyenceknek tálalhatjuk fel. Nagyon sokan nem szeretik a padlizsánt, pedig nagyon egészséges. A bárányhús kevés zsírtartalma miatt ,könnyen emészthető, nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot,mivel a birka nem eszik tápszereket,csak füvet. A bárány húsa különlengessen finom. A görögéknél azonban mindennapos étel. A mediterrán konyhában nélkülözhetetlen, szinte …
Érdekel a cikk folytatása? »