A nem éppen könnyű fogyókúra alatt sem kell szenvednünk a finom falatok megvonásától; a jó közérzethez szükség van sok zöldségre, gyümölcsre, ezenkívül előnyben részesítendők a teljes kiőrlésű, nagy rosttartalmú gabonakészítmények is. Ezek az ételféleségek a következőknek köszönhetik kiváló élettani hatásukat: – Vércukorszint stabilizáló hatás, melynek hatására megnő a teljesítőképesség. – …
Érdekel a cikk folytatása? »Tartós diéta
Számtalan ideálisnak mondott fogyókúra-recept és csodadiéta létezik, melyek közös tulajdonsága, hogy mindezeket különösebb erőfeszítés és éhezés nélkül ígérik. A fölös kilók elleni örökös küzdelem tartós diétát igényel, melyre többféle lehetőség adódik: – Az étkezések előtti és alatti, a szokásosnál jóval több folyadék magunkhoz vétele nagyban növeli a telítettség érzetét. – …
Érdekel a cikk folytatása? »Az alma formájú elhízás
Az alma alkatú emberek többletsúlyának jelentős része a hason és a derék környékén helyezkedik el. Ebben az esetben a szív- és érrendszeri problémák kockázata jelentősen megnövekszik. Magas vérnyomás, cukorbetegség és egyes rákos megbetegedések kialakulása jelentheti a legnagyobb problémát. Szerencsére azonban megfelelő lépésekkel csökkenteni lehet ezeket az egészségügyi kockázatokat. Az alma …
Érdekel a cikk folytatása? »Kenyér, tésztafélék, édességek fogyasztása a fogyókúra ideje alatt
Bár a szénhidrátok kevésbé hizlalnak, mint a zsírok az energia felvétel korlátozása miatt főleg finomított szénhidrátok, valamint kenyerek, tésztafélék fogyasztását is korlátozni kell a diétában. Vannak olyan gabonaipari termékek, amelyeknek viszonylag magas a rosttartalmuk, ezért ezek kevésbé hasznosulnak, telítő hatásúak, így korlátozottan fogyaszthatók. A relatív magas energiatartalom 250kalória/100 gramm miatt …
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyj könnyedén a GI diétával!
A GI a glikémiás index rövidítése, magyarán azt az értéket jelöli, hogy a szénhidrát, amely az adott táplálékban van, mennyire gyorsan képes felszívódni a szervezetben. Minél alacsonyabb ez a szám, annál lassabban szívódik fel a szénhidrát, vagyis annál tovább tart a jóllakottság érzése. A magas GI-ű élelmiszerek ezzel szemben hirtelen …
Érdekel a cikk folytatása? »90 napos diéta
A legtöbb fogyókúra nagy hátránya, hogy megfosztja a fogyni kívánót az étkezés élvezetétől. Az alábbiakban ismertetett 3 hónapos diéta merőben más szisztémát követ, hiszen engedélyezi az addigi étkezési szokásaink nagy részét. Annyi bizonyos, nem kell majd éhezni és íztelen élelmet fogyasztani. Ezt az újfajta diétát amerikai sportorvosok fejlesztették ki, mely …
Érdekel a cikk folytatása? »Hay-féle diéta
Ez a diéta egy amerikai orvostól, Dr. Howard Hay-ról kapta a nevét. Hay három csoportba osztotta a táplálékokat: alapvetően fehérjében, illetve szénhidrátban gazdag ételeket különböztetett meg egymástól, a harmadik csoportba pedig a zsírokat, mint semleges táplálékokat sorolta. A fehérjék és szénhidrátok az emésztési folyamatok során savakat képeznek. Hay megállapította, hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »Vég nélküli sikertelen diéták
Nemcsak a fittség, az egészséges külső és a jó közérzet utáni vágy foglalkoztat valamennyiünket, de azoknak a módszereknek a sokasága is, amelyek ezek elérését minden fáradság befektetése nélkül ígérik. Táplálkozási tanácsadásunknak – Kedves Olvasó – az a célja, hogy meggyőzzük; mondjon le a megszokott, sikertelen, és mind az anyagcseréjét, mind …
Érdekel a cikk folytatása? »A candida diéta
Ha bélflóránk egyensúlya felborult a candidiasis miatt, fontos, hogy helyreállítsuk az emésztést. A kezelés mellett mindenképpen diétára van szükség. Habár a candida diétát elsősorban a gomba elszaporodásának megfékezésére találták ki, hatékony fogyókúrának is bizonyul, így az is alkalmazhatja, aki meg szeretne szabadulni néhány kilótól. Az étrend szigorú megkötéseket tartalmaz, de …
Érdekel a cikk folytatása? »A diétázáshoz szükséges szénhidrátok, fehérjék, zsírok
Szénhidrátok A főleg teljes kiőrlésű gabonákban, zöldségekben és gyümölcsökben található szénhidrátoknak a napi táplálékfelvétel 55-60%-át kellene kitennie. A szénhidrátok a szervezet legjobb energiaforrásai. Az emésztés során glükózzá bomlanak, s ezeket a szervezet energiaként hasznosítja. Ez az egyetlen energiaforrás, amelyet az agy és az idegrendszer használ. A szénhidrátok ellátják a szervezetet …
Érdekel a cikk folytatása? »