A táplálkozási ismeretek is elengedhetetlen részei a fogyókúrának. Különböző könyvekből vagy csoportosan, például klubszerűen meg kell tanulni a táplálkozási ismereteket. Meg kell ismerni az ételek tápanyag szerinti összetételét, hozzávetőlegesen tudni kell, mennyi energiát tartalmaznak. Ismerni kell a fogyókúra elveit, azt, hogy az alacsony zsírtartalom (az összes energia maximum 15-23 százaléka, …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan együnk, mit és mikor?
Sokszor eszünkbe sem jut, hogy fogyókúránál nemcsak arra kell figyelnünk, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy hogyan. Az egészséges táplálkozás betartása mellett ne felejtkezzünk el arról, hogy soha ne éhezzünk. Együnk naponta legalább ötször. A reggeli nagyon fontos, ne kezdjük a napot nélküle. A folyadékbevitelre nagyon figyeljünk, minél kevesebbet …
Érdekel a cikk folytatása? »A samponom összetétele
Antioxidánsok Az antioxidánsok, mint ahogy azt az elnevezésük is mutatja, védelmet nyújtanak a káros oxidáló anyagokkal szemben, amelyek ronthatják a hajápoló termékek minőségét, és károsíthatják a hajat és a bőrt. Az ózon, a klór, az ultraviola sugárzás és sok más környezeti szennyező anyag úgy okoz kárt, hogy nemkívánatos melléktermékekké oxidálja …
Érdekel a cikk folytatása? »A vegetarianizmus hátrányai
Egyre nagyobb teret hódít a vegetáriánus étrend. Mindannyian számtalanszor hallhattuk már, hogy mennyire egészséges a vegetáriánus életmód, ami igaz is, hiszen ez a fajta étrend csökkenti a magas vérnyomás, a szív és érrendszeri panaszok kialakulásának kockázatát, valamint a rák és cukorbetegség kialakulásának megjelenése is alacsonyabb az átlagosnál. A vegetáriánusoknak lényegesen …
Érdekel a cikk folytatása? »Harc a szabadgyökök ellen
Tanulmányok támasztják alá, hogy több mint 60 rendellenességnek – és talán magának az öregedésnek is – ugyanaz a kiváltó oka: az oxidáció, vagyis a szabadgyökök formálódása. A szabad gyökök toxikus és rendkívül reaktív molekulák, amelyek a sejtanyagcsere természetes termékei. Szabad gyökök akkor -is képződnek, amikor a szervezet stressz hatásának van …
Érdekel a cikk folytatása? »Magnézium
A testünk minden sejtjének szüksége van magnéziumra, főleg a szívnek, az izmoknak és a veséknek. Részt vesz a fogak és csontok felépítésében is. A legfontosabb, hogy aktiválja az enzimeket, részt vesz az energiatermelésben, és segít kiegyenlíteni különböző ásványi anyagok szintjét, mint például a rézét, a cinkét, a D-vitaminét. Bár lehet, …
Érdekel a cikk folytatása? »Útmutató a különböző Dosha típusok étrendjének összeállításához
Talán elgondolkozott már azon, hogyan tudná megteremteni az ízek egyensúlyát az étrendjében, legyen szó akár a családjának, akár a saját maga számára készített ételekről. A legjobb megoldás, ha mind a hat ízt sikerül beiktatni az étrendjébe, illetve ha ki tudja választani azt, ami a legjobban megfelel a test-lélek alkatának. Például …
Érdekel a cikk folytatása? »Naponta hatszor, de keveset elv
Téved, aki azt hiszi, hogy nem veszít a súlyából, vagy egészségtelen életmódot folytat, ha napjában többször, de keveset eszik. A napközben szükséges energiához szükséges kalóriát napi többszöri, kevés, de tudatosan megválasztott étkezéssel pótolhatja, és ez által nem rakódik le fölösleges zsír. Ezzel és a közben növekvő teljesítményképességgel 1-2 kilót lefogyhat …
Érdekel a cikk folytatása? »Kenjük a hajunkra!
Miből áll a sampon összetétele? Illat A természetes készítményekben az illóolajokat illatosításra használják. Ha az összetevőket ismertető címkén egyszerűen csak annyi áll, hogy „illatanyagok”, és azok nincsenek részletezve, a termék valószínűleg szintetikus összetevőket tartalmaz. Kozmetikai készítményekben a szintetikus illatanyagok bizonyultak a legerősebb allergéneknek (allergiás reakció vagy kémiai anyagokkal szembeni érzékenység). …
Érdekel a cikk folytatása? »Nutrition-diéta
A nutrition-diéta azoknak a hölgyeknek lehet a leginkább segítségére, akiknek a napi munka, rohanás mellett nem jut ideje arra, hogy odafigyeljen mi is kerül a kosarába a bevásárlás során. Pedig tartós eredményt úgy lehet elérni, ha olyan tápanyagokat fogyasztunk el, amelyek a szervezet megfelelő működéséhez szükségesek, amik jótékonyan hatnak az …
Érdekel a cikk folytatása? »