Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Csillagjegyek szerinti diéta

Csillagjegyek szerinti diéta

Ugyanúgy, ahogy a vércsoportunk meghatározhatja azt, hogy a szervezetünknek mihez van szüksége az optimális működéshez, ugyanúgy a csillagjegyek, az ezoterika világa is választ adhat arra, hogy mi az, ami elősegíti a fogyást, ami egyensúlyba hozhatja szervezetünket, és egészséges életmódot biztosíthat.
Ugyanúgy, ahogy minden csillagjegy köthető egy bolygóhoz, a bolygók pedig az egyes szervekhez, úgy az is megállapítható, hogy az egyes csillagjegyek szülötteinek mi az, ami ízlik, mi az, amit kerülniük kell, milyen étkezési szokásai vannak, és ha kell, hogyan lehet azokon változtatni.
A csillagjegyeket a 4 alapelem szerint tovább csoportosíthatjuk. A Föld alapelem csoportba tartozik a Bika, a Szűz és a Bak csillagjegy, a Levegő csoportba a Vízöntő, Mérleg és Ikrek tartozik, a Kos, az Oroszlán és a Nyilas alkotják a Tűz jegyűeket, a Víz jegybe pedig a Halak, Skorpió és Rák csillagjegyűek tartoznak.
A Föld jegy szülöttei a szorgalom, a kitartás jellemző, bármibe is kezdenek, így a fogyókúrázást is nehezen adják fel. Ebben a legjobban a zöldségek, gyümölcsök és tejtermékek fogyasztása segítik őket (a gyorséttermeket nem kedvelik, a nyugodt, kellemes étkezés a kedvencük).
A levegő jegyűek általában nagyon találékonyak, aktívak, az ő fogyásukat szintén a zöldségek és gyümölcsök segítik elő. De általában a nehezebb fogyókúrát választják, amit gyakran nem sikerül betartaniuk.
A tűz jegyűek heves, lobbanékony természetűek, a tűzhöz hasonlóan képesek bármit megenni, és feldolgozni. Mindig nagy akarattal kezdik el a diétát, de az eredményeket nem mindig van türelmük kivárni (kitartás hiánya). Baromfik, vadak, bárány, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, főzelékfélék fogyasztása ajánlott.
A Víz jegyűek az érzelem szülöttei, emellett szeszélyesek is, a fogyókúra számukra elég nehéz, a szabályokat nehezen tartják. A különböző halfajták, zöldsége, gyümölcsök segíthetnek nekik leginkább a fogyásban.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás