Kezdőlap / Testépítés / Egy lábedzés krónikája

Egy lábedzés krónikája

Testünk izmai közül nagy valószínűséggel a comb (kvadricepsz) az, melyik a legtöbb munkát igényli. Egy-egy combedzés után sokan alig bírnak lábra állni, izomfájdalom, lábremegés, bizoyntalan járás és szédülés keletkezhet egy keményebb combanp után. Ez persze azt jelenti, hogy megfelelő terhelést kapott lábunk és nem amrad el a fejlődés, mégis sokan emiatt irtóznak annyira a vombuk edzésétől.

Egyértelmű, hogy ha szépen kidolgozott combokat szeretnénk, akkor a guggolás mellett nem mehetünk el. Ha mást nem is csinálunk, csak guggolunk már az is elég lehet, de a guggolást ne váltsuk ki semmivel, hisz ennél jobban más nem dolgoztatja meg így a lábakat. A guggolás mellett szól, hogy pezsdíti a vérkeringést, erősíti a belső szerveket és elősegíti a növekedést. Ügyeljünk, hogy a gyakorlat során a hátunk maradjon végig egyenes, a törzsünkkel a guggolást ne segítsük. A helyes végrehajtást segíti, ha szemünket vállmagasságban egy adott pontra szegezzük.

A guggolás mellett ajánlatos még egy gyakorlatot végezni az elülső combizmok fejlesztésére, de ne feledkezzünk meg a kétfejű combizomról sem és a comb bicepszről sem. A legjobb, ha ezeket az izmokat minden egyes lábedzés alkalmával megdolgoztatjuk.

Ha nagy és erős combizomzat a cél, akkor nem hagyhatjuk ki a lábtológépek használatát sem. Ezekkel igen nagy súlyokat használhatunk, és viszonlyag kényelemsen és hatásosan tudjuk velük terhelni combunkat, akár többféle szögből is.

Én magam a láb-napokat szeretem a leginkább, hiszen egy kemény kardió edzésnek is felfogható, oly megizzasztja és kifullasztja az embert. Azt, hogy utána napokig izomlázam van és lábra sem tudok állni, pedig kifejezetten szeretem, hisz tudom, ez a fájdalom azért van, mert valami embertelen jót tettem magamnak a későbbi fejlődés érdekében. Ezt nem árt nem elfelejteni, a testépítés lényege ez.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

1 hozzászólás

  1. Dzserold Fábián

    Hasznos infó :) De ugy szúrja a szemem a helyesírás! :D

Leave a Reply