Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Ellenség lett a tükör

Ellenség lett a tükör

A torkoskodásnak, kontroll nélküli nassolásnak szinte mindig elhízás lesz a következménye. Tükörbe nézve nem ismerünk rá eddigi énünkre, hajlamosak vagyunk azzal áltatni magunkat, hogy ellenünk fordult a tükrünk, és torzítva mutatja igencsak kigömbölyödött testünket. Elkezdjük magunkat rosszul érezni a bőrünkben, a korábban viselt csinos ruhák feszülnek a hurkáinkon vagy fel sem bírjuk húzni őket, veszítünk az önbizalmunkból, talán már nem szívesen járunk társaságba sem, sokunkon eluralkodik a depresszió.
Ezután már hiába várunk a csodára, az nem jön el. A televíziós reklámokban nap mint nap látható fogyasztószerek kétes hatásmechanizmusúak, és a pénztárcát sem kímélik.
Mielőbb rá kell jönnünk, hogy csak a diéta, azaz a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás szabadíthat meg a súlyfeleslegtől. Nagyon kell azonban figyelnünk arra, nehogy átessünk a ló túlsó oldalára. A hirtelen és drasztikus fogyás sohasem hoz tartós eredményt, szinte mindig jojó-effektust, azaz a kilók „visszatelepedését” eredményezi.
Hogyan próbáljunk tehát hatékonyan harcolni a kilók ellen?
Szüntessük meg a késői és tartalmas vacsorákat, továbbá étrendünkből iktassuk ki a fehér lisztből készült pékárukat, az édességet és a zsíros ételeket.
Igyunk a szokásosnál is több folyadékot, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet és zöld teát, gyümölcslevek közül kizárólag a hozzáadott cukor nélkülieket.
Ha nagyon hiányzik a nassolás, akkor daraboljunk fel nyers zöldséget, vegyítsük idénygyümölcsökkel, és ebből kapjunk be falatokat a tv előtt ülve.
Legalább ennyire fontos a mindennapi testmozgás beiktatása az életünkbe. Ez lehet torna, kocogás, szobakerékpározás, aerobik, de egy kiadós séta a friss levegőn is megteszi.
Ha egyetlen kifejezéssel akarjuk definiálni a helyes fogyókúrát, akkor erre a “teljes életmódváltás” a legalkalmasabb.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás