Kezdőlap / Egészség és fitness / Hogyen erősítsük a gyerekek immunrendszerét?

Hogyen erősítsük a gyerekek immunrendszerét?

A gyerekek általában jóval többet hiányoznak az iskolából megfázás és influenza miatt, mint a felnőttek a munkahelyről. Imunrendszerük erősítésével nemcsak ezek az általános betegségek, de későbbi egészségi problémák is megelőzhetőek. Amikor egy anyuka szoptat, már akkor az anyatejjel együtt betegségek elleni antitestek kerülnek a gyermek szervezetébe, növelve ellenállóképességét.
Adjunk gyermeküknek sok lehetőséget a testmozgásra. Egy-két óra mozgás egy nap immunerősítő, hozzásegít az egészséges alváshoz, csökkenti az esélyt a cukorbetegségre és a későbbi magas vérnyomásra. Az aktív játék is mozgásnak számít.
Figyeljünk az esetleges allergiákra és keressünk rá megoldást. Az allergia az immunrendszer ellen dolgozik, mert gyulladást kelt a szervezetben, és az immunrendszer ezzel szemben veszi fel a harcot.
Kínáljunk sok gyümölcsöt a gyerekeknek. Azok, akik elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak (öt-nyolc adag lenne egy nap az ideális), védettebbek a rákkal szemben és általában az elhízással szemben is.
Sok gyerek nagyon szereti az kész ételeket, édességeket, így túl sok cukrot, finomított gabonát és szénhidrátot fogyaszt. A cukor el tudja nyomni az immunrendszer működését, célszerű az édesség helyett inkább dióféléket, teljes gabonából készült rágcsálnivalókat kínálni.
A probiotikumok igen egészségesek, a jótékony baktériumok növelik a szervezet ellenállókészségét. Jó ezért, ha a gyerekek megkedvelik a joghurtot.
Az immunrendszer akkor fejlődik ki megfelelően, ha találkozunk baktériumokkal és kórokozókkal, így a szervezet megtanul védekezni ellenük. Nem kell, hogy ez a tisztaság rovására menjen, de nem kell az sem, hogy mindig antibakteriális legyen a kézmosó.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás