Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj a csillagjegyed szerint – MÉRLEG

Fogyj a csillagjegyed szerint – MÉRLEG

A mérleg (szeptember 24-október 23.) csillagjegybe tartozók általában szívesen kezdenek fogyókúrába, a probléma csak az, hogy olyat választanak, amelynek szabályait nehéz betartani, szeretnek enni, így erről nem szeretnek lemondani, így ha diétába fog, a sportolásnak kell túlsúlyban lennie, ha eredményt szeretne elérni.
Testalkatúkra inkább a karcsúság a jellemző, kerek formákkal, elsődlegesen a has és a mell környékén jellemző rájuk a hízás, de kockázatos területnek számít az arc és a nyak, a váll és a karok. Az elhízáshoz a túl sok cukor és zsírban gazdag ételek fogyasztása, valamint az egészségtelen életmód, a mérleg kicsit túlzásba viszi a bulizást, és túl nagymértékű evés, a pihenés hiánya.
Az étrendjéből száműznie kell a szervezet számára megterhelő ételeket, de csak fokozatosan, mivel a mérlegek teste nem szereti a túlzott, hirtelen megterhelést, a túl erőteljes, szigorú diétát. Az alkoholfogyasztással is ugyanez a helyzet, valamint hanyagolni kell a rengeteg cukrot tartalmazó üdítőket (ezek veseproblémákhoz is vezethetnek).
És mi az, amit szabad? Előtérbe kell helyezni a nátrium-foszfát tartalmú ételeket, ez a gyümölcsök közül leginkább az eperben és az almában található meg. De nyugodtan fogyaszthat mazsolát, kukoricát, borsót, répát, spenótot, szabad a paradicsom, a retek, a cékla, a barna rizs, és a zabdara is. Az elfogyasztott fehérje mennyiségét is csökkentenie kell. Amit ehet a húsok közül az inkább a baromfihús, de mellette az étrend részét képezheti a roston sült hal, vagy más tenger gyümölcsei. Tejtermékeket is bátran fogyaszthat, de természetesen csak az alacsony zsírtartalmúakat (joghurt, sajt). Pékárúból csak a teljes kiőrlésűt. Próbálják meg elkerülni a nassolást is.
Ami fontos, hogy ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre is, ezért fogyassz kellő mennyiségű vizet, ez hozzájárul a méregtelenítő folyamatokhoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás