Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj a csillagjegyed szerint – RÁK

Fogyj a csillagjegyed szerint – RÁK

A rák jegybe (június 22-július 22.) tartozók általában vékony testalkatúak, a has, fenék és csípő tájékán jellemzik a kerekebb formák. Így a legproblémásabb területek a has és a csípő, de akadnak gondok a vállnál és a karoknál is.
A legnagyobb probléma, hogy rengeteg cukrot (üdítők, lekvárok, torták) és zsíros tejterméket juttat a szervezetébe, amihez mozgáshiány párosul (erősítő edzéseket be kell iktatni a fogyókúrába, aerobic tenisz, futás ajánlott). De ugyanígy problémához vezethet a túlzásba vitt sport, és ennek következtében a regeneráció hiánya (ezt az alváshiány, a túlhajszoltság is okozhatja).
Sajnos gyakran találkoznak emésztőrendszeri problémákkal, gyomorpanaszokkal, így az alkohol a szervezete ellensége, ezt teljesen mellőznie kell. Ugyanígy nem szabad fogyasztania cukrot, keményítőt, és sót sem. A cukor és keményítő rossz hatással van az anyagcsere működésre, és székrekedést okozhat, a só pedig megköti a vizet a szervezetben. A fűszeres ételek és a nassolás is tilos, rizs és főtt tészta, a kenyér is kerülendő.
A gyomorproblémák miatt ajánlott a kálcium fluorid, így egyen teljes kiőrlésű rozst, joghurtot, céklát, répát, osztrigát, halakat. Egészségmegőrzéshez hozzájárul a tej, sajt (zsírszegény) és fejes saláta is, valamint a paradicsom. Gyümölcsök közül a görögdinnye minden mennyiségben fogyasztható, tisztítja a szervezetet. A fehérje bevitel legyen kevesebb.
Ha sikereket akar elérni a fogyókúrával, akkor ez nagy figyelmet igényel tőle, oda kell figyelnie a részletekre, ezért fontos az is, hogy a környezete, a családja támogatását megkapja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás