Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj a csillagjegyed szerint – SZŰZ

Fogyj a csillagjegyed szerint – SZŰZ

A Föld elembe tartozó szüzek (augusztus 24-szeptember 23.) általában realisták, azaz inkább az érveknek hisznek, mint a képzeletnek, vagy az érzelmeknek. És szorgalmasak is, azaz, amit elkezdenek, azt nem adják fel, így a fogyókúrát sem.
Alkata inkább kerekded, de végtagjai soványak és maga a testalkata karcsú. Azon szerencsések közé tartozik, aki elmondhatja, hogy azt ehet, amit szeretne. Hasra és csípőre hízik inkább, pedig étkezésére változatosság jellemző, betartja a „sokszor-keveset” szabályt, eszik sok zöldséget és tejterméket, a kockázati tényezőt inkább a túlzott megterhelés, a relaxálás hiánya okozza. Sportok közül válassza a sok gyaloglást, vagy kerékpározást.
Kerülni kell a diéta során az édességeket, így a csokoládét is, mert a hízás mellett bőrproblémákat is okozhat e jegy szülötteinél, és rosszul hat az emésztésükre. A túlzott fűszerezést, sült húsokat is ki kell iktatni az étrendből. A cukrot is kerülni kell, édesítőnek használjanak inkább mézet. Gyomor és emésztési problémák gyakran jellemzik őket, de diétába csak egészségesen kezdjenek.
Amit viszont mindenképpen tartsanak be: fehérjében bővelkedő ételeket fogyasszanak, keményítőt tartalmazó ételeket szintén. Illetve olyan ételeket, amikben van kálium-szulfát, ezzel elkerülhetik a hajhullást, vagy a száraz bőr kialakulását, az ekcémát és a pattanásokat is. Ilyen ételek a teljes kiőrlésű gabonák, zab, mandula, sajt, gyümölcsök közül a banán, narancs, citrom. Húsok közül a marha- és bárányhúst válasszák. De ezek mellett fogyaszthatnak barna rizst, tojást, kukoricakenyeret, almát, dinnyét, körtét, papayát, joghurtot is.
És ne felejtsd el, fő a kitartás!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás