Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj gyorsan és biztosan a fehérje diétával!

Fogyj gyorsan és biztosan a fehérje diétával!

A rendszeresen fogyókúrázók bizonyára tapasztalták már, hogy minél kevesebbet esznek, annál jobban kimerülnek, gyengének, fáradtnak érzik magukat. Ennek oka az, hogy a szervezet előbb-utóbb az izomból kezd energiát felvenni. Ha azonban diétánk során megfelelő mennyiségű fehérjét veszünk magunkhoz, testünk a zsírpárnákat kezdi el leépíteni. Vagyis ha magas fehérjetartalmú élelmiszereket eszel, és ezzel egy időben visszafogod a szénhidrátban és zsírban gazdag ételek fogyasztását, azzal nem csak a fogyás indul be, de egyúttal felgyorsul a kalóriaégetés folyamata, és erősödik az immunrendszer is. Szerencsére a legtöbb fehérjében dús élelmiszernek alacsony a szénhidrát- és telített zsírsav-tartalma.
A napi fehérjebevitel alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékek, sajt, tojás, illetve sovány húsok, halak, tengeri herkentyűk fogyasztásával fokozható. Mellettük természetesen bármilyen zöldséget ehetsz, ami kalóriaszegény, így például brokkolit, zöldbabot, cukkinit. Ezek az ételek viszont nem helyettesíthetőek mással. Ezen kívül fontos, hogy ne hagyjunk ki egyetlen főétkezést se, hiszen pont az a célunk, hogy éhezés nélkül veszítsünk súlyunkból. A diéta alatt fontos a folyadékfogyasztás, viszont csak ásványvizet igyunk, alkoholt és üdítőitalokat egyáltalán ne.
A fehérje-diéta két hétig tartható egyhuzamban, ami után fokozatosan kell visszatérni a normális étkezéshez. Először a gyümölcsöket vezessük vissza étrendünkbe, majd utána jöhetnek a szénhidrátok. Ezzel elkerülhető, hogy visszatérjenek a leadott kilók. A diétát évente kétszer megismételhetjük, féléves kihagyásokkal.
A két hét alatt akár 8-9 kilóval is könnyebbek lehetünk, de egy hét alatt átlagosan 3 kilogrammot biztosan leadunk. A fogyókúra előnye, hogy a zsírpárnák pont onnan fognak eltűnni, ahonnan szükséges. Mindeközben energikusak maradhatunk, egészségünk javul, nem éhezünk, és testileg-lelkileg megtisztulhatunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply