Kezdőlap / Otthon és család / Idősgondozás / Fogyókúra-gimnasztika vátozó korban

Fogyókúra-gimnasztika vátozó korban

Jól ügyeljünk arra, hogy mit eszünk. Nehogy a felesleges kilók lerakódjanak a kényes helyeken: a csípőn és a tomporon. De enni muszáj, sőt nem is rossz dolog! Ráadásul éppen a legjobb falatok hizlalnak – védekezik minden nő, férfi.
Íme, hat gyakorlat az alak formálásához. Aki lelkierőt érez magában, az végezze el ezeket naponta, és a hatás nem marad el.
Törzshajlítás előre
Vegyünk kezünkbe egy könyvet. Emeljük fel fejünk fölé nyújtott karral. Döntsük törzsünket előre, és helyezzük a könyvet a földre, majd lendítsük vissza magas tartásba. Lehetőleg harmonikusan, ütemesen végezzük. Kezdetben elég belőle 8-10 ismétlés.
„Irodalmi” lendítés
Jó vastag könyvünket lendítgessük egyik oldalról a másikra,ütemesen. Könnyedén hajolgassunk, de a térdünk maradjon nyújtva. Egy perc torna már felfrissíti a törzsizmok és idegek vérellátását. Valósággal újjászületünk!
Tartásellenőrző próba
Térdeljünk le a szőnyegre, háttal egy asztalnak. Hajoljunk előre nyújtott kézzel, közben üljünk vissza lábfejünkre. Helyezzük a könyvet a padlóra, majd lassan hajoljunk hátra addig, amíg a könyvet az asztalra tudjuk tenni. Rövid szünetekkel ismételjük a mozgást hol lassan, hol lendületesen: 6-8 ismétlés már érezteti hatását a testtartásra, a mell alsó izmaira.
Csípőről fél kiló!
Kedvenc könyvünket helyezzük élére állítva egy székre. Térdeljünk le lábhossznyira a széktől, és emeljük át lábunkat a
könyv fölött elölről, majd vissza. 8-10 ismétlés után forduljunk meg, és a másik lábunkkal is végezzük el a gyakorlatot.
Hasizomerősítés
Feküdjünk hanyatt, lábunkat zárjuk össze, a könyvet tartsuk két kezünkben jól hátra. Nagy lendülettel üljünk fel, lábunkat széttárva. Hajoljunk előre és a könyvvel érintsük meg a padlót, majd ereszkedjünk lassan hanyatt fekvésbe. 8-10 ismétlés legalább egy vacsorát „ledolgoz”.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nem csak nőknek! Alakformáló gyakorlatok

Izomfellazítási és bemelegítési gyakorlatok a) Kezünkkel támaszkodjunk egy szék támlájára (vagy az asztal szélére). Csípőből …

1 hozzászólás

  1. Nagyon szuper ez a cikk, én is írok ebben a témában hamarosan :)

Hozzászólás