Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúra számokban

Fogyókúra számokban

A legtöbb fogyókúrás módszer nagy hangsúlyt fektet a rendszeres táplálkozásra, vagy arra, hogy a kalória bevitelre figyeljünk oda, ennyi és ennyi kalóriát fogyasszunk el egy-egy étkezés alkalmával. De ezt nem is olyan könnyű mindig tudni, hogy mi mennyi is pontosan, mit takar az, hogy rendszeresen, mennyi is az a „kis kocogás” stb. Ezért az alábbiakban olvasható 7 szabály, aminek betartásával, megjegyzésével biztosíthatjuk a fogyókúra sikerességét.
Azaz most jöjjenek a konkrét utasítások, a pontos „adagok”:
Naponta maximum két órát tölthetünk a tévé vagy a számítógép előtt ülve, ha meg akarunk szabadulni a felesleges kilóktól. 60 perc gyaloglást is be kell iktatnunk a mindennapjainkba, ennek a 60 percnek az első fél órája segít az egészséges állapot fenntartásában, a második fél óra pedig már a zsírégetést szolgálja. Nem feltétlenül kell ezt egyszerre teljesíteni, de pl. lift helyett használjunk lépcsőt, vagy szálljunk le előbb a buszról hazafele, és gyalogoljunk. Minden nap fogyasszunk 20 kalóriával kevesebbet, és a plusz kilók nem kúsznak fel ránk, ez kb. 1 kanál cukornak felel meg. A következő szám a 70 gramm, ez pedig nem más, mint az egy nap alatt elfogyasztható zsír mennyisége, mivel a szervezetnem szüksége van zsírban oldódó vitaminokra is, ezért zsírra is, de ez a maximum mennyiség, ha meg akarjuk tartani súlyunkat. Ha a napi 50 gramm körüli értéket is tudjuk tartani, akkor léphetünk a fogyás útjára.
Mint a csecsemőknek, három óránként ennünk kell valamit. Mivel ha ennél több idő marad ki, akkor ez vércukorszint ingadozáshoz vezet, ami pedig anyagcserezavarokat és elhízást okoz. Ez nem azt jelenti, hogy három óránként főétkezést kell tartani, hanem azt, hogy megeszünk egy-egy gyümölcsöt, vagy joghurtot. Fontos azt is betartani, hogy maximum 1 kg az a súlymennyiség, amit egy hét leforgása alatt eltüntethetünk. Ennél több nem ajánlott, mivel túl megterhelő a szervezetnek, arról nem beszélve, hogy a diéta végeztével a gyorsan leadott kilók duplán jönnek vissza. És az elérendő cél a 87 és fél cm. Ennyi lehet a csípőnk kerülete, ha ennél magasabb, akkor a kutatók szerint ez már kockázatos, keringési rendellenességekhez vezethet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás