Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyózom, de nem bírom az éhséget

Fogyózom, de nem bírom az éhséget

A mai modern élet egyik velejárója a túlsúly, ami hála a jó és bőséges, esetenként mérsékelten egészséges étkezéseknek, ételeknek bizony nagyon sokunkra kisebb nagyobb mértékben felcsúszik.
Nagyon sokan küzdünk ezek ellen a kilók ellen, és aki vívja ezt a mindennapi szinte sose véget nem érő harcot nagyon sokszor találkozik az éhséggel, ami bizony alkalmanként képes legyűrni a legnagyobb legerősebb elhatározást is.
Sokan esünk vissza vagy adják fel ilyenkor, mert az éhség nagy úr és akár fájdalmas is tud lenni. Hogyan lehet ellne védekezni? Hogyan lehet leküzdeni? Ezekre a kérdésekre válaszolva próbálok néhány hasznos tanácsot adni.
Az éhség leginkább mindig a fogyókúra első etapjában jelentkezik, addig míg a gyomor eléggé össze nem szűkül, de addig viszont annál intenzívebben.
A magam részéről a legegyszerűbb megoldás mindig a folyadék volt amivel be tudtam, tudom csapni háborgó és követelőző gyomromat. A folyadék lehet ásványvíz, tea, natúr gyümölcslé, de semmiképpen sem cukros üdítő, mivel ezekben annyi a cukor és így az energia, hogy nagyon alá tud tenni a fogyókúrának.
A te kortyolgatása jött b nekem a leginkább, egyrészt mert íze is van így a becsapás a gyomor felé hatásosabb, másrészt sok hasznos anyag van benne ami jót tesz a szervezetnek, főleg egy intenzívebb megpróbáltatást jelentő fogyókúra esetén. A magam részéről a valódi teákat preferálom, nem pedig az aromákkal feldúsított történeteket. A folyadék a becsapáson túl segít a méregtelenítésben, hiszen gyorsítja az anyagcserét és egyfajta belső átmosást is eredményez.
Az energiaitalok, vagy azoknak a cukormentes „light” változata, vagy éppen egyes cukros üdítők ugyanilyen formája semmiképpen sem ajánlatos, mivel annyi adalékanyag van benne, hogy éppen a kiszáradás felé segít elmozdulni nem pedig a méregtelenítés irányába.
Másik éhség elleni trükk, az étcsokoládé. A legnagyobb kín közepette egy kocka valódi étcsoki nagyon hatásos tud lenni. Azonnal megszünteti az éhségérzetet, sok vitamin van benne, és szinte semmi energia, jót tesz a gyomornak a szervezetnek és a szájban maradt utóíze szintén éhségűző hatású. Nagyon fontos hogy csak egy kockányit szabad enni, és azt sem túl gyakran, csak amikor az éhség nagyon mardos.
Az éhség ellen nagyon jó még az előzőeken kívül a futás, vagy más intenzív mozgás. Egyrészt eltereli a figyelmünket, másrészt a megterhelő igénybevétel miatt, a vízfelvétel válik prioritássá a szervezetnek és így sikerül ismételten elejét venni az éhségnek.
Akármelyik módszer is az ami segít arra ügyeljünk, hogy tartsunk ki az elhatározás azaz a fogyókúra mellett és ne adjuk fel, koncentráljunk az elérni kívánt eredményre és nem megállni egy -egy akadály előtt, ha ezt betartjuk biztosak lehetünk benne hogy el is érjük ezt a célt!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás