Az élelmiszereket már régóta tartósítják, tárolják hűtött állapotban. Az eszkimók évszázadok óta jeget használnak a hal és a hús tárolásához. A legújabb időkben olyan hatékony berendezéseket állítottak elő, amelyek kis...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) hús puhítása szódabikarbóna fórumhoz témák:
Fokhagymás tarja Update1 recept
...A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagyma masszával kenjük be, s közben kicsit sem irigyeljük. Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt...
Érdekel a cikk folytatása? »Helyes táplálkozás szoptatás alatt.
...a tej és a tejtermékek, tojás és hús, diók, hüvelyesek és a gabona. • A kálciumban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a tej, tejtermékek, szezámmag, olajos magvak, tofu, szója, brokkoli, olajbogyó,...
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, ha elsóztuk vagy túlédesítettük az ételt?
...addig, amíg a felesleges sót semlegesíti. (1 kávéskanál ecethez 1 kávéskanál cukrot teszünk.) • Nemcsak leves, bármely étel, pl. a pörkölt, sózását is mérsékelhetjük fél késhegynyi szódabikarbónával. Ha valami túl...
Érdekel a cikk folytatása? »Az Olympos lábánál
Több ezer magyar turista vág neki a környező országoknak autóval ,hisz ebben a nagy melegben nincs is jobb mint a hűs habokban pancsolni napközben és ,ha már eléggé vízköves a...
Érdekel a cikk folytatása? »Göngyölt Darált hús (Update1) recept
...az apróra vágott hagymával és fűszerekkel készíts fasírtmasszát. Egy nagyobb alufóliát kenj be olajjal, erre terítsd rá a beízesített darált húst kb. 2 cm vastagságban, majd tedd rá a gépsonkaszeleteket...
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, ha elrontottuk a mártást?
...ez összefut a forralásnál. Ha sűrű a mártás? • Húslevessel, tejjel, tejszínnel vagy más folyadékkal hígítjuk, aszerint, hogy milyen mártást csinálunk. Ha a mártás túl világosra sikerült? • Még egy...
Érdekel a cikk folytatása? »Sólet – az echte zsidó étel
...dkg libazsír, 40 dkg marhaszegy, 2 libacomb, 40 dkg füstölt hús, 4 tojás, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, kis evőkanál pirospaprika, 1 púpozott evőkanál liszt Elkészítés: A...
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, ha túl zsíros lett az étel?
...zsíros, berántott mártást csipetnyi szódabikarbónával is megjavíthatunk. • Az erőlevest tálalás előtt teljesen zsírtalanítani kell. Ha elkészült 10 – 15 percig pihentessük, majd a leves tetején végighúzott papírszalvétával minden zsírcseppet...
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyni egyszerűen is lehet!
...lelassulása, így hát a reggelivel beindítjuk az anyagcserét, máris frissebbek lehetünk. Nem javasolt a zsíros étel, vagy a hús reggelire, főleg ha még nagyon korán van. Egy közepes adag müzli,...
Érdekel a cikk folytatása? »