A szervezetben lévő víz élettani szerepe a keringésben, az anyagcserében, a hőszabályozásban, az emésztési folyamatokban stb. nélkülözhetetlen. Az állat korától függően a szervezetben 50-70% víz található, ennek mintegy kétharmada a...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) hol képződik a d vitamin a szervezetben fórumhoz témák:
A cukorbetegség és alvás
...alvásra szánt idő egyénenként nagyon eltérő, de általánosságban elmondható, hogy aki magától, ébresztőóra nélkül kipihenten ébred reggelenként, annak a vércukorszintje is kiegyensúlyozottabb lesz annál, mint aki óra csörgésére kialvatlanul ébred....
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyókúrás tanácsok
...öt-hat –, ám mindenképpen szerény mennyiségű étkezéseket a napi penzumba, mely ritmus előbb-utóbb szokássá válik, ezáltal könnyebbnek tűnik majd a diéta betartása. Figyelembe kell venni, hogy a fogyókúra csak hosszú...
Érdekel a cikk folytatása? »A fertőzéses íny- és szájgyulladások
...aktiválódva hozza létre az ajakherpeszt. Ez apró hólyagocskák csoportjából álló, 1 cm átmérőjű vagy annál nagyobb „kiütés”, amely az ajakpír és a bőr határán elhelyezkedve, a hólyagocskák megrepedése után néhány...
Érdekel a cikk folytatása? »Magas vérnyomás
...a DHA összetevő, csökkenti a magas vérnyomást. • Folsav A folsav és a B-vitamin szükséges a vörösvérsejtek képződéséhez. A folsav bevitele szerepet játszhat a vér homocisztein (egyfajta kéntartalmú aminosav) szintjének...
Érdekel a cikk folytatása? »A Riboflavinforrások
...elpusztítják. Az angol szokás szerint küszöbön hagyott tej valószínűleg egész B2-tartalmát elveszíti, mire az asztalra kerül. Mi a hatása ? A riboflavin létfontosságú koenzimeket képez a szervezetben, a flavin-dinukleotidot (FAD)...
Érdekel a cikk folytatása? »Izomgörcs
Az izomgörcs a tartós, fájdalmas, önkéntelen izom-összehúzódás. Leggyakoribb a lábfejen és lábikrában. A masszírozás és a nyújtás a legjobb ellenszer, megelőzésének legbiztosabb módja a megfelelő táplálkozás. Sajnos az izomgörcs károsíthatja...
Érdekel a cikk folytatása? »Zsíroldékony vitamin
A zsíroldékony vitaminokat (A, D, E és K) a szervezet képes raktározni. Ezért ezeket könnyebb túladagolni, és csak tartós vitaminhiány okoz betegséget. A vízoldékonyakból naponta kell elegendő mennyiséget fogyasztanunk. A...
Érdekel a cikk folytatása? »Böjtölés vagy fogyókúra?
...hogy a szervezet sav-bázis háztartása eltolódik savi irányba, és ez automatikusan csökkenti azon hormonok termelődését, amelyek az étvágyat fokozzák. A böjt és a fogyókúra A böjtölés nem fogyókúra, nem szabad...
Érdekel a cikk folytatása? »A rettegett „E” betűk élelmiszereinkben
...az E-számok közé. Az antioxidánsok ugyanis épp hogy rendkívül hasznos és nélkülözhetetlen anyagok szervezetünk számára. Erre jó példa az aszkorbinsav (E300) ami közismert nevén a C-vitamin. Azt is fontos megemlíteni,...
Érdekel a cikk folytatása? »